A murit actorul Nae Lazarescu

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 11:32
1698 citiri
A murit actorul Nae Lazarescu
Actorul Nae Lazarescu

Actorul si scriitorul Nae Lazarescu a murit joi dimineata, la locuinta sa, in urma unei lungi suferinte, au declarat pentru AGERPRES reprezentanti ai teatrului "Constantin Tanase". Avea 72 de ani.

Trupul neinsufletit al actorului Nae Lazarescu va fi depus vineri, la ora 14,00, in foaierul Teatrului de Revista "Constantin Tanase", a declarat secretarul literar al institutiei, Oana Georgescu.Aceasta a adaugat ca, probabil, inmormantarea va avea loc la Focsani, la finalul saptamanii, potrivit dorintei artistului.

Repertoriu

Nae Lazarescu s-a nascut la 8 septembrie 1941. Este cunoscut publicului larg ca actor de comedie, in mod special pentru scenetele de comedie realizate alaturi de actorul Vasile Muraru.

A jucat, deopotriva, in spectacole de teatru si in filme. Din filmografia sa amintim: "Grabeste-te incet" (1981), "Santaj" (1981), "Baloane de curcubeu" (1982), "Viraj periculos" (1983), "Casatorie cu repetitie" (1985), "Masini" (2006) si, mai recent, in "Mama ei de tranzitie!?!" (2011).

A jucat in numeroase spectacole, majoritatea pe scena Teatrului de Revista "Constantin Tanase": "Arca lui Nae si Vasile" (2011), "Bufonii regelui" (coautor), "Cheia succesului sau Titanic vals", "Cine rade... ala esti", "Comedie pe Titanic", "Dai un ban dar face" (autor), "Doctor fara voie", "Doi baieti cu sticleti" (2004), "Hai noroc, Tanase!" (coautor), "Idolii femeilor" (coautor) si, mai recent, "Piei drace!", care a avut premiera la 31 ianuarie 2013.

La 28 noiembrie 2013, la "Gala Ambasad'or VIP", organizata de Revista VIP si Centrul de Evenimente "Ambasad'Or Events", Nae Lazarescu a fost recompensat cu premiul de excelenta pentru intreaga cariera de actor si pentru cea de scriitor in slujba Teatrului de Revista "Constantin Tanase".

#Nae Lazarescu deces, #Nae Lazarescu Boala, #Nae Lazarescu actor , #Actori