Zuckerberg l-a angajat pe LeCun, cel care invata computerul sa gandeasca

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 17:33
1822 citiri
Zuckerberg l-a angajat pe LeCun, cel care invata computerul sa gandeasca
Sursa foto: Colleen Sharen

Cursa pentru dezvoltarea unui computer care sa poata vedea, auzi, gandi si a se comporta ca un om, dar cu acuratetea si viteza unui sistem informatic este in plina desfasurare.

IBM il are pe Watson, Google are noul Quantum AI Lab, in parteneriat cu NASA si Universities Space Research Association (USRA).

Facebook are un nou laborator de inteligenta artificiala, din septembrie. Si, mai nou, a angajat un mare specialist pentru acest laborator, pe Yann LeCun, profesor la Universitatea New York, conform BusinessInsider.

LeCun a invatat computerul sa recunoasca scrisul de mana

LeCun este activ in "inventarea" computerelor care pot gandi. El a dezvoltat o tehnologie care permite recunoasterea scrisului de mana, utilizata de bancile din intreaga lume.

Mai nou, impreuna cu Geoffrey Hinton, de la Universitatea din Toronto, a dezvoltat o tehnologie care permite computerului sa invete singur, concept numit "invatare nesupravegheata".

In martie, Google l-a angajat pe Hinton, iar prin angajarea lui LeCun, Facebook a marcat un punct in concursul AI.

"Deep learning", urmatoarea generatie a inteligentei artificiale

Urmatoarea generatie a inteligentei artificiale este denumita "deep learning", iar LeCun este foarte cunoscut in domeniu. Mark Zuckerberg si Michael Schroepfer, CEO si CTO Facebook, au participat la o conferinta de "deep learning", unde au anuntat ca il angajeaza.

Si nu doar Facebook, IBM si Google sunt in competitia pentru inteligenta artificiala.In octombrie, Yahoo a cumparat LookFlow, un stratup cunoscut dupa tehnologia sa de recunoastere a imaginilor. Invatarea unei masini sa recunoasca o imagine este una dintre cele mai "cautate" tehnologii.

LookFlow va fi baza cercetarilor Yahoo in domeniul "deep learning", apreciaza TechHive. In acelasi timp, si Microsoft este implicat in aceasta competitir, lucrand la o tehnologie de recunoastere a vocii.

#inteligenta artificiala, #facebook google, #Yahoo IBM , #stiri Facebook