Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zuckerberg are de platit un impozit record: 1,1 miliarde de dolari

Zuckerberg are de platit un impozit record: 1,1 miliarde de dolari


Oferta publica initiala a Facebook a reprezentat pentru Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, includerea sa in topul exclusivist al celor mai bogati oameni din lume, dar si datorii la stat de 1,1 miliarde de dolari.

Impozitul fabulos pe care il datoreaza Zuckerberg provine din veniturile "preluate" inainte de oferta publica initiala a Facebook, potrivit Money.cnn.com.

In ziua in care actiunile companiei au fost listate pe Bursa, Zuckerberg si-a exercitat dreptul de a prelua 60 de milioane de actiuni la un pret de 6 centi per actiune.

Chiar daca actiunile nu au fost niciodata vandute efectiv, tinand cont ca Zuckerberg este proprietarul si fondatorul companiei, autoritatile considera aceasta tranzactie ca oricare alta si se impoziteaza ca atare.

Pentru Zuckerberg asta se traduce intr-un venit de aproape 2,3 miliarde de dolari anul trecut obtinut doar din "preluarea" actiunilor propriei companii.

Potrivit analistilor financiari consultati de CNN, taxele si impozitele pe care le are de platit Zuckerberg pentru veniturile obtinute in 2012 depasesc suma de un miliard de dolari.

"Cand este vorba de venituri atat de mari, in general acestea provin din profit, nu din venituri obisnuite", a declarat consultantul financiar Toby Johnston, partener la firma Moss Adams, una din firmele care gestioneaza conturilor unor importanti oameni de afaceri din Sillicon Valley.

Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1612 ori