Yahoo, "infrant" de Google si Facebook

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 11:45
1617 citiri
Yahoo, "infrant" de Google si Facebook

Yahoo Inc avertizeaza ca veniturile vor continua sa scada in primul trimestru al acestui an, deoarece site-urile companiei pierd trafic in favoarea Google si Facebook, iar parteneriatul pe cautare online cu Microsoft nu da rezultate imediate, transmite Reuters.

Veniturile Yahoo au scazut cu 12% in perioada octombrie-decembrie 2010, la 1,5 miliarde de dolari, al treilea trimestru consecutiv de declin. Profitul net a urcat insa de doua ori, de la 153 milioane de dolari la 312 milioane de dolari.

Directorul general al companiei, Carol Bartz, aflata de doi ani la sefia Yahoo, se confrunta cu presiuni tot mai dure din partea investitorilor sa readuca portalul, odata dominant pe internet, intr-o pozitie de forta in industria online.

Bartz a promis investitorior ca veniturile vor reveni pe crestere in a doua jumatate a acestui an, odata ce parteneriatul cu Microsoft va incepe sa se faca simtit.

Actiunile Yahoo au scazut cu 2% dupa anuntarea rezultatelor. Compania a anuntat totodata cea de-a doua runda de disponibilizari din ultimele sase saptamani, renuntand la inca 1% din angajati.

Pe de alta parte, gigantul Google pregateste pentru 2011 cea mai mare campanie de angajari derulata vreodata de companie.

Yahoo incearca sa reduca costurile si sa inscrie din nou veniturile pe o panta ascendenta, dar conducerea companiei a fost contestata marti de un analist, care a subliniat ca progresul cu care se lauda directorii este contrazis de veniturile in scadere.

"Nu voi retrage afirmatia ca Yahoo castiga avant", s-a aparat Bartz, facand referire la noi functii si produse ale platformei de cautare pe internet si la parteneriatul incheiat in octombrie cu Microsoft pentru serviciile de advertising in Statele Unite si Canada.

#yahoo, #facebook, #google , #stiri Facebook

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme