Veniturile Facebook au crescut cu 72%, sustinute de publicitatea mobile

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 09:47
1382 citiri
Veniturile Facebook au crescut cu 72%, sustinute de publicitatea mobile

Veniturile obtinute de Facebook in primul trimestru al anului au crescut cu 72% la 2,5 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor, care indicau venituri de 2,36 miliarde de dolari.

In acelasi timp, compania a anuntat ca 59% din venituri au fost generate de mobil, in crestere de la 30%, nivel inregistrat in primul trimestru din 2013, a anuntat Reuters.

Facebook avea, la finele lunii martie, la 1,28 miliarde de utilizatori, dintre care 1,01 miliarde utilizau serviciile oferite de reteaua sociala pe terminale mobile.

In acelasi timp, compania a anuntat ca utilizatorii folosesc mai des serviciile oferite, aproape 63% dintre utilizatori accesandu-le in fiecare zi, comparativ cu 59,9% in primul trimestru al anului trecut.

Schimbari in managementul Facebook

De asemenea, a anuntat ca directorul financiar David Ebersman a demisionat, urmand sa se implice din nou in industria sanatatii, sector unde a lucrat pana in 2009, cand a fost angajat de Facebook. Ebersman, care va pleca din functie in luna septembrie, va fi inlocuit de David Wehner, vicepresedinte Facebook.

Profitul net obtinut de Facebook in primul trimestru a fost de 642 milioane de dolari, comparativ cu 219 milioane de dolari in acelasi interval al anului precedent.

Actiunile companiei au crescut de peste doua ori in ultimele 12 luni, insa, in prezent, au o cotatie cu 13% sub maximul ultimelor 52 de saptamani, de 72,59 dolari, atins la jumatatea lunii martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate facebook, #venituri Facebook , #stiri Facebook