Topul jocurilor de pe Facebook

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 00:26
7176 citiri
Topul jocurilor de pe Facebook

Dintre toate aplicatiile inglobate in reteaua sociala Facebook, jocurile sunt cele mai apreciate. Acestea au adus companiilor producatoare venituri de sute de milioane de dolari reali, din vanzarea de bunuri virtuale.

Facebook se poate lauda cu titlul de cel mai mare site de “social games” din lume, cu peste 100 de milioane de jucatori unici pe luna.

Gamerii de pe Facebook sunt dispusi sa plateasca pentru arme noi in " Mafia Wars" sau pentru o parcela mai mare de teren in "FarmVille", doar pentru a-si intrece prietenii.

Creatorii Zynga, companie care se ocupa cu crearea de jocuri pentru retele sociale precum Facebook, au strans 250 de milioane de dolari din nimic! Zynga castiga bani adevarati vanzand bunuri virtuale userilor dependenti de Facebook.

Zynga este o companie mica, dar se bucura de lumina reflectoarelor si beneficiaza de o publicitate si de o atentie din partea mass media, pe care companii de zece ori mai mari si-ar dori sa aiba parte.

Fondatorul Zynga, Mark Pincus a aparut pe revista unor publicatii celebre precum New Yok Times, Times, Business Week sau The Economist.

Iata un top al celor mai profitabile si mai populare jocuri de pe Facebook

1. Farmville - viata la tara, pe computer

Daca ai visat sa devii bucatar-sef si sa conduci un restaurant dupa bunul plac, Facebook iti da aceasta sansa. Acest joc lansat in septembrie este alegerea a 32 de milioane de useri . Cafe World face parte din portofoliul Zynga.

3. Happy Aquarium

In acest joc poti sa-ti construiesti un acvariu, pe care sa-l “populezi”  cu pesti. Animalele virtuale trebuie hranite si pot fi vandute. “Happy Aquarium” este detinut de Crowdstar si are 28 de milioane de fani.   

4. FishVille

Este construit pe acelasi principiu ca Happy Aquarium. Fish Ville a fost creat de Zynga si are peste 24,5 milioane de useri lunar.

5. Texas HoldEm Poker

Texas HoldEm Poker este un joc de pocker virtual de care utilizatorii Facebook par sa nu se mai sature. Un alt hit de la Zynga  cu 24,4 milioane de useri.

6. Mafia Wars

In acest joc, esti un lider mafiot care trebuie sa fie atent cum isi conduce “afacerea”.  Un joc Zynga cu 23 de milioane de jucatori unici lunar.

7. Pet Society

In PetSociety, poti sa iti  faci prieteni din animalute de companie pe care sa ii hranesti cu prajituri. Acest joc detinut de Playfish are mai mult de 19 milioane de useri lunari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook, #farmville, #jocuri, #top , #stiri Facebook