Top secret Facebook

Luni, 23 Mai 2011, ora 23:00
2912 citiri
Top secret Facebook

In ciuda faptului ca Facebook a devenit una din cele mai populare companii de pe piata, sunt inca multe lucruri ascunse pe care fondatorii Facebook le-au tinut departe de urechile devoratorilor de media. Cele mai ascunse secrete se afla in cartea "Efectul Facebook", unde vei afla detalii picante despre afacerile gigantei retele de socializare, cat si despre fondatorii sai. Iata care sunt cele mai ascunse secrete pe care nu le stiai despre Facebook:

Sean Parker, dat afara de la Facebook din cauza drogurilor

Accel Partners l-au dat afara pe fostul presedinte al Facebook, Sean Parker, dupa a fost arestat din cauza drogurilor in Carolina de Nord.

In afara de contributiasa la "explozia" fenomenului Facebook, Sean Parker este cunoscut si pentru faptul ca este cofondatorul Napster, un site pe care l-a creat in 1999, pe cand avea 19 ani.

Facebook pentru liceeni

Inainte de aparitia Facebook, se afla in plan FacebookHigh.com, destinat elevilor de liceu.

Proiectul a fost abandonat fiindca domeniul a fost mult prea scump.

Facebook a angajat un hacker

In 2006, un hacker pe nume Chris Putnam a spart Facebook si a facut mii de profile sa arate ca MySpace.

Celebra retea de socializare nu s-a infuriate si nici nu l-a dat in judecata. Din contra, Facebook l-a angajat in cele din urma.

Cat a cheltuit Zuckerberg in primul an de viata al "Facebook"

In prima vara a existentei Facebook, Zuckerberg si familia sa au cheltuit 85.000 de dolari pentru a mentine compania pe linia de plutire.

Facebook vs Google

La un moment dat, Facebook a avut de gand sa-si numeasca serviciul de anunturi "AdSeed", creand practice o clona a serviciului "AdSense" Google.

Ce bonusuri au primit fondatorii Facebook

In momentul in care Jim Breyer a investit 12,7 milioane de dolari in Facebook in 2005, Mark Zuckerberg, Sean Parker si Dustin Moscovitz au primit fiecare cate un "bonus" de 1 milion de dolari.

A doua zi dupa investitia Accel, Marc Zuckerberg s-a oprit la o benzinarie, unde a fost amenintat cu o arma.

De la Facebook la Youtube

Steve Chen a lucrat la Facebook pentru cateva saptamani inainte de a-si lansa propria afacere, pe care a numit-o Youtube.

Cat a costat domeniul Facebook?

Compania cunoscuta ca The Facebook a cumparat domeniul Facebook.com pentru suma de 200.000 de dolari.

Vrei sa te angajezi la Facebook?

Varsta medie a unui angajat Facebook este de 31 de ani. Asa ca, grabeste. Daca vrei cateva ponturi despre cum decurge un interviu la Facebook citeste si  “Vrei un job la Facebook? Iata cum te poti angaja"

Zuckerberg a luat lectii de CEO

Dupa ce angajatii Facebook si investitorii au facut lobby pentru inlocuirea sa, Zuckerberg a luat lectii de CEO in 2005.

Se pare ca i-au prins bine de vreme ce a fost atat de bine primit la intoarcere. Cu putin noroc, Zuckerberg va recapata si increderea angajatilor.

"Photo Sharing", sugerat de Sean Parker

La inceput, Marc Zuckerberg s-a aratat sceptic cu privire la serviciul de photo sharing, insa  a fost convins de Sean Parker.

Un pas gresit ar fi insemnat falimentul Facebook, care este in prezent cel mai popular site de photo sharing.

De ce fondatorul Flickr nu a putut sa aiba cont pe Facebook?

Nu din rivalitate, ci din cauza numelui.

Fondatorul Flickr, Caterina Fake, nu a putut sa adere la Facebook pentru ca reteaua de socializare a luat numele ei ca fiind fals.

Vrei sa stii care va fi viitorul Facebook?

Nimeni nu poate spune cu siguranta daca Facebook va invinge in fata Google, insa cu siguranta razboiul va fi lung.

Un lucru care se stie cu siguranta si pe care fanii il asteapta cu nerabdare este reteaua de anunturi pe care Facebook o va lansa, potrivit cofondatorului Dustin Moscovitz.

#facebook, #fondatori facebook, #hacker facebook, #marc zuckerberg, #retea sociala, #sean parker facebook, #secrete facebook , #stiri Facebook