Tehnologia, incotro? Ideile care vor revolutiona retailul si lupta Facebook-Google

Luni, 22 August 2011, ora 11:59
1758 citiri
Tehnologia, incotro? Ideile care vor revolutiona retailul si lupta Facebook-Google

Nu trece nici macar o zi fara ca domeniul tehnologic sa fie revolutionat. Fara viziune, nici nu ai ce cauta in acest domeniu. Iata cum vad expertii cu resedinta in Silicon Valley urmatoarele transformari din IT, potrivit CNN Money.

Un Hulu pentru retaileri

Cum ar fi ca, atunci cand urmaresti serialul preferat seara tarziu si iti dai seama ca ai uitat sa cumperi ceva, sa cauti imediat produsul pe o aplicatie, sa-l cumperi de pe smartphone si a doua zi sa-ti vina la usa?

Marii retaileri se gandesc deja cum sa schimbe tendinta de consum a clientilor si, cel mai probabil, vor aplica solutia Amazon.com.

Dar cum ar putea concura cineva cu gigantul Amazon? Cel mai probabil, nici nu e nevoie.

La fel ca in cazul Hulu, un serviciu care nu este accesibil utilizatorilor din Romania, dar care a prins foarte bine in Statele Unite pentru ca reuneste continut de pe mai multe canale, retailerii s-ar putea uni, dand sansa utilizatorului sa aleaga solutia cea mai rapida.

Reteaua sociala universala

Suntem in mijlocul unei batalii a retelelor sociale.

Facebook a fost construit in jurul oamenilor si a ideii de social graph. Google si-a proiectat reteaua sociala, bazandu-se pe cautari, core-business-ul sau.

Cele doua lumi ar putea fi unite sub o singura umbrela, pentru userii care vor si content si search.

Va fi reteaua unde vom cumpara bunuri si servicii, vom consuma continut, vom cauta. In cele din urma, userii se vor plictisi sa deschida doua, trei tab-uri cu retele sociale, vor dori sa gaseasca totul intr-un singur loc.

Cine reuseste sa vina cu solutia, castiga batalia.

De la "ce stii" la "ce faci"

In lumea IT-ului, conteaza mai putin background-ul profesional decat aptitudinile practice. Schimbarea se face de la "ce stii" la "ce faci".

Si acest lucru se vede peste tot, in lumea tech. Modelul Facebook a suferit o mutatie evidenta: a plecat de la intrebarea "pe cine stii" si a ajuns la "ce stii".

Urmatorul pas logic ar trebui sa incite la actiune. Jocurile sociale abordeaza deja acest model, oferind recompense si feedback constant.

In social gaming, se formeaza un grup de oameni care nu numai ca au afinitati comune, dar au si un tel comun, sunt competitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#tehnologie, #facebook, #google, #retailer , #stiri Facebook