Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Start-up-uri online de succes: Ce vede un intreprinzator intr-un like Video

Start-up-uri online de succes: Ce vede un intreprinzator intr-un like Video


"Isteria" generata de retelele de socializare este considerata "materie prima" pentru oamenii din marketing si publicitate. Pentru a veni in ajutorul firmelor care folosesc Facebook, Twitter sau LinkedIn pentru promovare, un tanar intreprinzator da "share" managerilor unui instrument care ar trebui sa le faca viata pmai usoara: Hivemind.

Alex Gavril, un tanar care lucreaza intr-o companie de marketing si publicitate destinata cu precadere companiilor mici si mijlocii a sesizat nevoia unui intrument care sa analizeze preformanta brand-urilor prezente pe retelele de socializare online. Asa a aparut Hivemind, serviciu ce se adreseaza managerilor comunitatilor online, ajutandu-i sa inteleaga mai bine interactiunile si interesele comunitatilor formate in jurul brandului.

Lansarea pe piata a produsului a avut loc la concursul The Big Pitch, competitie destinata sustinerii ideilor de start-up-uri de succes organizat de Consiliul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (CNIPMMR), unde proiectul lui Alex Gavril a ajuns printre finalisti.

"Cel mai important este ca Hivemind nu analizeaza informatiile doar prin prisma numerelor. Noutatea si utilitatea serviciului vine tocmai prin prisma analizei interactiunilor dintre membrii comunitatii, a identificarii intereselor comune, in scopul facilitarii unei comunicari cat mai eficiente intre brand si comunitate. Informatiile sunt centralizate si prezentate sub forma unui raport usor de inteles", a precizat Alex Gavril pentru Business24.


Clip-ul de prezentare cu care Alex Gavril a participat la concursul The Big Pitch sustinut de CNIPMMR

Pregatirea pentru lansarea pe piata a durat mai bine de opt luni, perioada in care s-a elaborat metodologia de cercetare si testare, s-a analizat nisa de piata sau s-a pregatit partea de branding pentru produs.

Urmatoarea etapa este "cucerirea" companiilor, a adaugat tanarul antreprenor.

"Incepem campania de abordare a clientilor prin diverse metode: agentii de publicitate, agentii de social media, oameni care lucreaza in social media cum ar fi bloggeri cunoscuti. In general, tinta noastra sunt managerii de pagina, de social media", a precizat Alex Gavril.

Antreprenorul are planuri mari pentru viitor. Pentru anul urmator vrea sa creeze un sistem automat de realizare a analizei care ajunge la client, iar peste trei ani vrea ca afacerea lui sa ajute managerii din strainatate.

"Momentan, raportul instrumentului este prelucrat manual si vrem sa dezvoltam o solutie automatizata pentru aceasta analiza. Vrem sa imbunatatim si calitatea produsului, dar mai important este sa imbunanatim timpul de procesare a raportului. O sa ne indreptam atentia asupra pietei globale, dar avem ca obiectiv secundar educarea pietei din Romania. Ca si tinta de vanzari: previzionam ca in urmatorii 3 ani circa 95% din veniturile noastre sa vina din afara Romaniei", a precizat Alex Gavril.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2885 ori