Se vand actiuni Facebook de 1 mld dolari

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 23:01
1933 citiri
Se vand actiuni Facebook de 1 mld dolari

Un grup de investitori vrea sa vanda actiuni ale retelei de socializare Facebook in valoare de un miliard de dolari pe piata secundara de tranzactionare din SUA, pret care evalueaza compania la peste 70 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Tranzactia ar fi una dintre cele mai mari cu actiuni Facebook de pana acum si indica temerile unora dintre investorii initiali ca dezvoltarea companiei nu poate tine pasul cu avansul valorii de piata.


Grupul de investitori a redus pretul, dupa ce initial a cerut o suma care evalua Facebook la 90 de miliarde de dolari. 

 

"La actualul pret, este destul de greu de justificat investitia. Este greu de crezut ca se va transforma intr-o companie de 270 de miliarde de dolari in urmatorii ani", a spus Sumeet Jain, partener la compania de investitii CMEA Capital.


Tranzactia, care include titluri detinute de angajati ai Facebook, asteapta aprobarea conducerii, inclusiv a directorului general, Mark Zuckerberg, fondatorul companiei.

 

Facebook a refuzat sa comenteze.


Investitori, variind de la firme de investitii la persoane bogate si banci de investitii, au incercat sa intre in actionariatul Facebook, inainte de listarea pe bursa, programata pentru anul urmator. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni facebook scoase la vanzare, #facebook, #actiuni, #investitori, #titluri detinute de angajatii facebook , #stiri Facebook