Romania, tara UE cu cei mai multi fani NATO pe Facebook

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 10:49
1202 citiri
Romania, tara UE cu cei mai multi fani NATO pe Facebook

NATO este urmarita cel mai mult pe Facebook din Romania, Albania si Turcia, scrie joi site-ul britanic prweek.com, intr-un articol in care seful echipei Aliantei pentru retelele sociale, Franky Saegerman, avertizeaza ca organizatiile care ignora puterea retelelor sociale risca sa aiba agenda deturnata.

Saegerman, care activeaza in cadrul NATO de 20 de ani, a vorbit in cadrul unei conferinte desfasurate miercuri despre modul in care organizatia apeleaza la retelele sociale pentru a controla mesajul reprezentantiv pentru activitatile sale.

"Este foarte important sa iti administrezi singur acest mesaj pentru ca daca nu o faci altcineva o va face pentru tine si nu intotdeauna cu cele mai bune intentii. NATO are nevoie de retelele sociale mai mult decat acestea au nevoie de NATO", a subliniat el.

Desi organizatia recunoaste valoarea retelelor sociale, aceasta se limiteaza la patru conturi Twitter si nu permite angajatilor sa aiba propriile conturi."NATO are incredere in stafful sau sa gestioneze lansatoare de rachete, dar nu prea au incredere in noi cand e vorba de Twitter", a glumit Saegerman.

Alianta are insa un cont separat pe care secretarul general sa-si distribuie 'un mesaj sau punct de vedere personal' care nu a fost aprobat de cele 28 de state membre. Din punct de vedere istoric, contul de Facebook al organizatiei a fost folosit doar ca o varianta 'copy si paste' a site-ului sau, dar traficul a crescut spectaculos dupa ce NATO si-a schimbat strategia in aprilie 2013 pentru a permite postari mai creative.

"Incercam sa ridicam gradul de constientizare asupra brandului, sa le spunem oamenilor ce inseamna NATO, sa crestem angajamentul online si sa ajungem la formatorii de opinii pentru a ne amplifica mesajele si a le transmite unei audiente mai tinere", a mai spus Saegerman.

Drept exemplu, Saegerman a vorbit despre o postare privind o comemorare a atentatelor de la 11 septembrie de la sediul NATO, pentru care steagurile au fost coborate in berna.

"Ofiterul nostru de presa nu era convins ca va avea vreun efect, dar continua sa fie una dintre cele mai agreate postari pe care o avem", a spus el.

Audienta NATO in retele sociale vine din cele mai neasteptate locuri, scrie prweek.com. Primele trei natiuni in topul fanilor NATO pe Facebook sunt Romania, Albania si Turcia. In acelasi timp, o mare parte a audientei NATO pe YouTube este in Pakistan. Dupa cum explica Saegerman 'nu toata lumea iubeste NATO, dar arunca un ochi la ceea ce spunem sau facem'.

#retele sociale, #NATO Facebook Romania, #retrea socializare Twitter , #stiri Facebook