Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a cerut de la Facebook informatii privind 36 de conturi

Romania a cerut de la Facebook informatii privind 36 de conturi


Autoritatile romane au formulat 16 solicitari de informatii catre Facebook privind 36 de utilizatori ai retelei de socializare, in primele sase luni ale acestui an, potrivit unui raport al companiei dat publicitatii marti.

Facebook a facut public primul raport global privind cererile de informatii primite din partea statelor - Global Government Requests Report -, referitor la perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2013.

In raport sunt enumerate tarile care au solicitat informatii, cu precizarea numarului de cereri primite de la fiecare tara si a numarului de conturi sau utilizatori de Facebook la care solicitarile faceau referire. De asemenea, este precizat in ce masura, in urma primirii respectivelor solicitari, compania a fost obligata de lege sa dezvaluie un minim de informatii.

Astfel, potrivit raportului, autoritatile romane au trimis 16 solicitari privind 36 de conturi, iar in 63 la suta dintre ele compania are obligatia legala de a furniza unele informatii.

Cele mai multe solicitari au venit din partea SUA - intre 11.000 si 12.000, privind peste 20.000 de conturi, guvernul american fiind indreptatit sa primeasca unele informatii in cazul a 79 la suta din aceste solicitari.

In continuare, in topul tarilor care au facut cele mai multe solicitari se afla India (3.245 de solicitari, 4.144 de conturi), Marea Britanie (1.975 de solicitari, 2.337 de conturi), Germania (1.886 de solicitari, 2.068 de conturi), Italia (1.705 solicitari, 2.306 conturi) si Franta (1.547 de solicitari, 1.598 de conturi).

In schimb, tari precum Rusia, Serbia, Bulgaria, Hong Kong si Japonia au facut fiecare o singura cerere de informatii catre Facebook, privind cate un singur cont, in primele sase luni ale acestui an.

Solicitarile primite de reteaua de socializare din partea statelor au fost in legatura atat cu diferite infractiuni, cat si cu probleme de securitate nationala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1790 ori