Retelele sociale, pline de spammeri si malware

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 23:55
2558 citiri
Retelele sociale, pline de spammeri si malware

Numarul de atacuri care pun in pericol securitatea utilizatorului in retelele sociale a crescut semnificativ in ultima perioada, arata un raport al companiei Sophos, potrivit ziare.com. 

Firma de IT si securitate Sophos a publicat miercuri raportul privind securitatea pe Internet in 2011, care arata ca utilizatorii retelelor sociale au devenit tintele preferate a spammerilor, a phisherilor, dar si a escrocilor.

In 2010, reteaua sociala Facebook a reusit sa atinga un numar de 500 de milioane de utilizatori activi, devenind cel mai mare site social si una din cele mai populare destinatii pe web.

Raportul arata ca 40% din utilizatorii retelelor sociale au fost afectati de programe malware trimise prin intermediul acestor site-uri, o crestere cu 90% fata de numarul de utilizatori afectati de aceste probleme in 2009.

Doua treimi (67%) sustin ca au fost abordati de spammeri prin intermediul retelelor sociale, dublu fata de cat erau in 2009. 40% dintre respondenti spun ca au fost tinta unor atacuri de phishing pe retelele sociale, procent care de asemenea s-a dublat.

Insa nu sunt singurele pericole care pandesc pe retelele sociale: "Aplicatii pirat, furtul de date si escrocheriile cu sondaje, lucruri de care nici nu am auzit in ultimii doi ani, apar acum zilnic in retele sociale precum Facebook", a declarat Graham Cluley, consultant la Sophos, care este de parere ca retelele sociale ar trebui sa actioneze pentru a tine sub control fenomenul.

Vezi stirea intreaga pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#retele sociale, #facebook, #internet, #securitate, #spammeri , #stiri Facebook