O firma din Malaezia cumpara Friendster

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 16:41
1468 citiri
O firma din Malaezia cumpara Friendster

Friendster, una din cele mai vechi retele sociale din lume, a anuntat, joi, ca va fi cumparata de o firma din Malaezia.

MOL Global, o companie afiliata firmei specializate in plati online MOL AccessPortal Berhad, din Kuala Lumpur, a anuntat, joi, ca va cumpara reteaua sociala Friendster, scrie San Francisco Chronicle.

Cele doua companii au refuzat sa dezvaluie valoare tranzactiei, insa un raport publicat saptamana trecuta arata ca Friendster se afla pe punctul de fi cumparata de o companie asiatica, pentru suma de 100 de milioane de dolari.

"Fuziunea cu Friendster va continua transformarea industriei retelelor sociale, combinand siteul de mare succes cu platforma integrata de plati online si continut divers, ce include jocuri, produse, cadouri, muzica si filme", a declarat presedintee MOL, Ganesh Kumar Bangah, intr-un comunicat de presa.

Reteaua Friendster, fondata in 2002 de programatorul Jonathan Abrams, a fost pentru o perioada lider al pietei americane, fiind detronata in cele din urma de MySpace si Facebook.

Chiar daca a pierdut teren pe piata din SUA, Friendster este extrem de apreciata in Asia de sud-est, unde are 75 de milioane de utilizatori.

#firma, #friendster, #retele, #sociale , #stiri Facebook