LinkedIn, listata la Bursa in 2011

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 10:02
1987 citiri
LinkedIn, listata la Bursa in 2011

Reteaua de socializare online LinkedIn, destinata mediului de afaceri, intentioneaza sa se listeze la bursa in acest an si a selectat mai multe institutii financiare pentru intermedierea unei oferte publice initiale, potrivit Mediafax.

Morgan Stanley, Bank of America si JPMorgan se numara printre intermediari, au adaugat sursele.

"O oferta publica initiala este doar una dintre multele tactici pe care le avem in vedere", a declarat un purtator de cuvant al LinkedIn, refuzand sa ofere alte detalii.

 

Mai multe companii active pe internet, intre care LinkedIn si Zynga, un producator popular de jocuri online, iau in calcul oferte publice inaintea unei mutari similare din partea Facebook, au afirmat doua surse.


Facebook nu va incepe procedurile pentru o oferta publica initiala pana la sfarsitul lui 2012, a afirmat, in septembrie, Peter Thiel, membru in consiliul director al companiei.

Situatia s-ar putea schimba insa. Autoritatile americane analizeaza o investitie de 500 de milioane de dolari derulata la Facebook si angajamentul atragerii a inca un miliard de dolari, anuntate saptamana aceasta, a declarat o sursa.

Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA va analiza daca numarul actionarilor Facebook a depasit limita de 499, sub care o companie poate ramane nelistata. Daca autoritatile decid ca pragul a fost depasit, intrarea pe bursa a Facebook ar putea fi accelerata.

LinkedIn, cea mai populara retea de socializare din lume destinata mediului de afaceri, are circa 85 de milioane de utilizatori.

Vanzarea de actiuni LinkedIn pe piata de capital secundara SharesPost evalueaza LinkedIn la aproximativ 2,2 miliarde de dolari.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#actiuni, #bursa, #facebook, #linkedin, #retele de socializare, #utilizatori , #stiri Facebook