Jobul de vara: Cum sa strangi bani si experienta din studentie

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 17:24
2933 citiri
Jobul de vara: Cum sa strangi bani si experienta din studentie

Chiar daca iti este greu sa renunti la zilele de vacanta pentru a lucra, nu uita ca fiecare experienta iti poate fi de ajutor mai departe, cand vei trece de pe bancile facultatii direct in biroul unei mari companii.

Angajatorii cauta tineri motivati care sa fie punctuali, sa aiba o atitudine pozitiva, dispusi sa munceasca mult si sa aiba o relatie buna cu ceilalti.

Calitatile de leadership sunt foarte apreciate, de aceea trebuie sa demonstrezi oamenilor care te vor intervieva ca esti o investitie buna pentru compania lor.

Fii pregatit sa nu ai doar zile excelente in perioada urmatoare si nu uita ca in acest mod castigi experienta si contacte, oameni care sa te recomande mai tarziu.

Alege tipul de job potrivit pentru tine

Gandeste-te care este domeniul in care ai putea lucra, locatia potrivita pentru tine, orarul de munca si banii pe care vrei sa ii castigi.

Conditiile de criza economica afecteaza drastic sansele tale de a gasi jobul care sa indeplineasca toate criteriile, insa aici intervine provocarea de a gasi jobul care indeplineste cat mai multe dintre ele.

Fa-ti o autoanaliza

Da-ti seama ce poti tu sa oferi pentru un angajator, care sunt aptitudinile pe care le ai, ce fel de experienta detii, daca ai practicat activitati voluntare.

Chiar si ce ai invatat in scoala ti-ar putea fi de folos in jobul de vara pe care ti-l doresti.

Pregateste-ti CV-ul

In aceasta prezentare trebuie sa te asiguri ca angajatorul vede o imagine de profesionist, te sfatuiesc specialistii Quint Careers.

Alcatuieste un CV pentru fiecare job pentru care vrei sa aplici pentru a include in el doar informatiile cu adevarat relevante pentru fiecare angajator.

In acest stadiu, experienta ta probabil abunda de perioade de practica, activitati de voluntariat, concursuri si premii pe care nu trebuie sa le omiti din CV.

Foloseste la maxim potentialul de networking

Fiecare om din jurul tau poate reprezenta “salvarea” ta in efortul de a obtine un job de vacanta.

Parintii, fratii, prietenii, colegii sau profesorii sunt primele persoane carora poti sa le comunici intentia ta si care te vor ajuta, daca vor avea ocazia.

Un status de “job-hunter” pe Facebook ar fi binevenit.

Treci la actiune

Intra pe site-urile de recrutare, posteaza CV-ul tau oriunde exista o sansa sa fii angajat si nu amana procesul, doar pentru ca ti se pare prea complicat.

Alege, totusi, doar joburile care te intereseaza cu adevarat si informeaza-te despre compania care le ofera.

Exerseaza modul in care se face o aplicatie online pentru job si asigura-te ca ai toate informatiile necesare pentru a le completa.

Interviul

Documenteaza-te cu privire la natura companiei, activitatea ei si orice alte informatii mai poti gasi pe Internet.

Pregateste-ti raspunsurile la cele mai des intalnite intrebari si gandeste-te si la catea lucruri pe care ai vrea sa le afli de la angajator.

Poti exersa toate acestea in fata unui prieten pentru a te acomoda cu situatia.

Nu uita sa alegi o tinuta conservatoare pentru interviu, daca vrei sa lasi o impresie buna.

#job de vara, # job part time, # cum gasesc un job in vacanta, # job, # vacanta , #stiri Facebook