Internetul ucide Pamantul?

Luni, 06 Iunie 2011, ora 21:32
1675 citiri
Internetul ucide Pamantul?

V-ati gandit vreodata ca ucideti planeta atunci cand stati pe Internet? In functie de timpul petrecut online, generati intre unul si 10 grame de carbon in atmosfera, contribuind astfel la incalzirea globala. 

Vancouver Sun scrie ca nu e o cantitate foarte mare, daca va ganditi la fiecare utilizator in parte.

Dar, daca priviti imaginea in ansamblu si calculati ca zilnic, pe Google, se fac cautari de un miliard de ori, ca 60 de milioane de utilizatori Facebook isi updateaza statusul zilnic si sunt trimite 250 de miliarde de mailuri, tot zilnic, totul devine credibil.

Initial, Internetul promitea sa salveze planeta.

Facem economie la hartie daca trimitem mailuri, la convorbiri telefonice daca folosim retelele de socializare si nu mai zburam cu avionul pentru sedinte, avand in vedere ca putem face teleconferinte pe Internet.

In ciuda promisiunilor initiale, insa, explozia datelor de pe Internet a transformat reteaua mondiala intr-una dintre cele mai importante surse de emisii de carbon. La ora actuala, Internetul consuma intre doi si trei la suta din electricitatea mondiala.

Daca Internetul ar fi o tara, ar fi al cincilea mare consumator de electricitate din lume, inaintea Indiei si Germaniei.

Vezi continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet poluare, #internet, #internet consum electric, #electricitate , #stiri Facebook