Internetul te scoate din sarite? Vezi ce trebuie sa faci

Luni, 09 Mai 2011, ora 09:56
2146 citiri
Internetul te scoate din sarite? Vezi ce trebuie sa faci

Internet-ul si-a pus amprenta asupra felului in care ne informam, relationam sau ne distram. Totusi, pe langa sumedenia de avantaje, are si cateva parti enervante. 

Iata-le pe cele mai importante dintre acestea si moduri de a le ocoli, potrivit Lifehacker.com.

Prea multe bannere

Reclamele excesive sunt unele dintre cele mai deranjante aspecte ale Web-ului, din punctul de vedere al utilizatorului.

Exista mai multe solutii pentru cei care vor sa le blocheze. Cele mai simple sunt add-on-urile de blocare a bannerelor, adaptate pentru fiecare browser, fie ca este vorba de Chrome, Firefox, Safari sau Internet Explorer.

Prea multe animatii Flash

La fel ca si in cazul bannerelor, animatiile Flash nu sunt in sine enervante. Insa atunci cand sunt folosite in exces, consuma mai multe resurse de procesor si RAM decat ne-am dori.

In acest caz, poate fi folosit FlashBock-ul pentru Firefox, Chrome, Opera sau Safari.

Prea multe log-in-uri si formulare

Atunci cand folosesti un singur browser web, lucrurile nu sunt foarte enervante, devreme ce acesta poate retine si completa automat campurile respective.

Ce se intampla atunci cand folosesti mai multe browsere, mai ales pe smartphone? In acest caz, ai putea fi nevoit sa completezi formularele de logare de mai multe ori.

Nu si daca folosesti un serviciu de tipul LasPass, care memoreaza parolele indiferent de browser.

Cont nou



Cine n-a ajuns in situatia de a trece prin multe formulare de inregistrare, doar pentru a incerca un anumit serviciu online?

Cateodata, ai nevoie de acel serviciu pentru scurt timp si cat mai rapid. Pentru aceste situatii, exista website-ul BugMeNot, o baza de date cu useri si parole publice.

Site-uri cu un design neatragator

Nu in spatele tuturor site-urilor a stat un web designer priceput. Atunci cand iti doresti sa imbunatatesti experienta vizuala oferita de un anumit site, o poti face folosind Userstyles.

Pe scurt, acest program suprascrie cateva optiuni de design, modificandu-l dupa bunul plac al userului. Modificarea are efect doar pentru userul care foloseste Userstyles.

Prea multe retele sociale

Toate companiile sunt atrase de social media. Avantajul "lipiciului" la retelele sociale consta in faptul ca au aparut cateva foarte bune.

Dezavantajul este ca trebuie sa fii foarte atent sa ai grija de toate conturile de pe toate aceste retele. Facebook, Twitter, Flickr, LinkedIn si celelalte pot fi administrate in acelasi timp folosind instrumentele de tip FellowUp.

Review-uri false

Internetul a devenit prima sursa de informare, inainte de a face o achizitie. Poate fi si o capcana, atunci cand review-urile sunt false.

Din fericire, acestea pot fi usor de identificat, fiind de obicei publicate unul dupa altul, cu continut asemanator, fara argumente pro si contra.

#internet, #social media, #facebook, #user, #internet enervant , #stiri Facebook