Greseli care te pot costa jobul

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 12:22
2417 citiri
Greseli care te pot costa jobul

Plictiseala, minciuna, neatentia sau frustrarile exprimate in locuri nepotrivite pot costa enorm, de la pierderea jobului pana la citatii la tribunal. Iata cateva dintre cele mai mari "gafe" la locul de munca si consecintele lor.

Gafa marca Apple

Cand angajatul Apple a realizat ca a pierdut prototipul viitorului model de iPhone intr-un bar si a aflat ca site-ul gizmodo.com a pus mana pe acesta si a scris un articol dezvaluind fiecare caracteristica a gadgetului, acesta a inceput sa isi caute alt loc de munca.

Apple nu l-a sanctionat sever pe angajat, insa va ramane in istorie drept autorul celei mai mari gafe de angajat din lume.

Jurnal de plictiseala, in timpul serviciului

O angajata din Iowa isi petrecea toata ziua redactand un jurnal despre lipsa de activitate, care ajunsese la 300 de pagini.

Printre notite se aflau si cateva remarci despre cum poti simula munca intensa fara a fi prins de superiori.

Jurnalul a fost gasit de catre seful ei, care a dat-o afara si a reusit sa ii obtina, legal, anularea dreptului la ajutorul de somaj.

Articol inventat, castigator al premiului Pulitzer

In 1980, o jurnalista de la The Washington Post a scris un articol despre o fetita de opt ani dependenta de heroina, numita “Jimmy” , pentru care a primit mult ravnitul premiu Pulitzer.

Dupa publicare insa, guvernul a dorit sa afle detalii despre “Jimmy”, pentru a-i oferi ajutor.

Jurnalista a refuzat sa isi dezvaluie sursele sustinand ca traficantii de droguri i-ar putea pune in pericol viata.

Cateva zile mai tarziu, autoritatile au aflat ca povestea fusese inventata, iar jurnalista a fost obligata sa demisioneze si sa inapoieze premiul.

Locul lui Obama din Senat, scos la vanzare

Rod Blagojevich, fost guvernator al statului Illinois intre 2003 si 2009, a fost acuzat ca incerca sa vanda locul lasat vacant de Barack Obama in Senat.

Guvernatorul a fost acuzat pentru 16 delicte, printre care declaratii false in fata agentilor federali.

De atunci a scris o carte si a aparut chiar si la o emisiune televizata pentru a-si sustine nevinovatia, insa procesul este in desfasurare, urmatoarea infatisare fiind programata pentru data de 3 iunie 2010.

Facebook, spatiul de eliberare al frustrarilor zilnice

O chelnerita din North Carolina a ales Facebook pentru a se plange de clientii care au tinut-o la restaurant peste program si i-au oferit un bacsis prea mic.

In post-ul de pe profil, a mentionat si numele restaurantului, iar pe patroni i-a caracterizat drept “zgarciti”.

Cateva zile mai tarziu, chelnerita a fost concediata pentru incalcarea politicii companiei  si adresarea de cuvinte jignitoare la adresa companiei si a clientilor.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#greseli, #job, #apple, #facebook, #loc de munca , #stiri Facebook