Google: malefic sau doar foarte decis?

Marti, 23 August 2011, ora 07:47
2464 citiri
Google: malefic sau doar foarte decis?

Ca orice mare companie, Google are parti bune, cele mai multe dintre ele, dar si parti mai putin bune. Cand s-a listat la Bursa, motto-ul Google trecut pe prospect era "Don't be evil" (Nu fi malefic). Cat de rau este Google?

In urma cu un an, Google a influentat Motorola sa renunte la un parteneriat cu o companie care oferea servicii de localizare, numita Skyhook.

Dupa aceea, a cumparat Motorola cu 12,5 miliarde de dolari, pentru a intra pe piata telefoanelor mobile, concurand direct cu parteneri precum Samsung sau LG.

Google schimba algoritmii de cautare fara a avertiza pe nimeni, "ajutand" unele afaceri online sa pice in paginile de rezultate.

In urma cu cateva luni, a intrat pe teritoriul Facebook, prin lansarea Google+ si joaca la limita concurentei loiale, oprindu-si parti mult mai mici din castigurile generate de jocurile virtuale.

Restul se duce la dezvoltatori, aceasta fiind strategia Google de a atrage un numar cat mai mare de producatori de jocuri.

De altfel, Google incepe sa arate ca Microsoft, in momentele sale de glorie.

De fiecare data cand face o miscare asemanatoare, toata lumea IT sare sa demonstreze ca gigantul motoarelor de cautare si-a incalcat motto-ul.

Totusi, asa cum spune un cercetator si activist social, citat de Business Insider, Google are o definitie specifica a raului.

Atunci cand au trecut acele cuvinte pe prospecte, cei de la Google nu se refereau la tragerea partenerilor pe sfoara sau actiuni agresive de slabire a concurentei.

Se refereau exclusiv la utilizatori.

Si ofereau si trei exemple: Google spunea ca va afisa numai reclame relevante, nu va afisa niciodata reclame pop-up sau alte reclame enervante si nu va vinde niciodata rezultate de cautare.

In alte cuvinte, Google promitea ca nu va inrautati experienta utilizatorilor doar pentru a castiga un ban in plus.

Din aceasta perspectiva, si actiunile recente capata o alta culoare.

Achizitia unui producator hardware pentru a crea telefoane "de referinta", pentru care sa-si imbunatateasca sistemul de operare constant, va face Android-ul mai bun pentru useri.

Noii algoritmi, care elimina rezultatele dubioase, vor face cautarea Google mai buna pentru utilizatori.

Iar daca dezvoltatorii de jocuri sunt atrasi, in numar tot mai mare, catre platforma Google Plus, cel mai mult se vor bucura tot utilizatorii impatimiti de social-gaming.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a anunțat lansarea a trei noi modele de smartphone-uri: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra. Dintre acestea, Edge 50 Ultra reprezintă vârful de gamă, aducând...
#facebook, #google, #google plus, #motorola , #stiri Facebook