Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gaseste-ti o viata sociala

Gaseste-ti o viata sociala

Networkingul social este infloritor, si marii pretendenti ca MySpace si Facebook strang miliaone si milioane de utilizatori. Dar afacerile de networkingul social de inceput pot inca sa produca un impact fara sa devina mamuti ai netului.

Exista inca destul loc pentru succes pe scena networkingului social.

Pentru companiile tinere, nisa de networking social este reprezinta o mare de oportunitati. Firma de cercetari pe net eMarketer, estimeaza ca doar in Statele Unite vor fi cheltuiti 900 de milioane de dolari pe reclamele facute pe site-uri de networking social pana la sfarsitul anului 2007, si mai bine de 2 miliarde in 2010. Asta inseamna o curba de crestere foarte buna pentru potentialul castig.

In iulie, W Harwood Runner a lansat Med3q, o retea sociala focusata pe sanatate si vindecare. Site-ul ofera forumuri pentru consumatorii preocupati de sanatate, o retea de sprijin pentru persoanele cu probleme de sanatate pe termen lung si o comunitate de doctorii acreditati. Utilizatorii decid cata interactiune doresc sa aiba cu ceilalti membri. Focusarea pe un grup de nisa a fost cheia succesului pentru Med3q.

La fel ca multe retele sociale de inceput, Med3q si-a generat profitul prin intermediul reclamelor online. Dar planurile sale se intind mult mai departe de acestea. Sponsorii pot construi retele pentru organizatiile sau produsele lor, si Med3q va ajuta chiar companiile sa creeze variante proprii ale site-ului.

Momentan, se desfasoara un proiect de relatii publice pentru a sporii numarul utilizatorilor, dar compania spera ca planul sau de a genera venituri va ajuta la popularea comunitatii. "Intentionam sa profitam de pe urma naturii virale a internetului si a site-urilor media in general" spune Runner. "Sponsorii vor aduce trafic". Pana acum planul functioneaza, Med3q asteapta vanzari de mai mult de 1 milion de dolari in primul an.

Majoritatea site-urilor de genul acesta sunt gratuite pentru utilizatori, asa ca afacerile de inceput au nevoie de multa inventivitate pentru a gasi modalitati de a face bani. Planul Med3q de a-si diversifica metodele de a genera venit este unul inteligent si care se poate aplica oricarei afaceri aflate la inceput. "Asigura-te ca poti sa te aventurezi mai mult decat planuiesti initial, din punct de vedere al finantelor. Tempereaza-ti asteptarile pentru exista multa competitie."

Med3q spera ca trasaturile folositoare ale site-ului il departajeaza de competitori si il ajuta sa dirijeze atentia utilizatorilor spre reclame. "Ideea este sa acordam o platforma pe care oamenii o pot folosi pentru a-si imbunatatii cu adevarat viata. Daca vom reusi asta, amenii ne vor gasi, mesajul va fi transmis si noi vom avea succes."

Bloombiz.ro Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1439 ori