Gafele pe Facebook, bucuria hotilor

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 14:30
2883 citiri
Gafele pe Facebook, bucuria hotilor

Facebook este, prin definitie, un catalizator al discutiilor. Oameni care abia se cunosc devin prieteni instantaneu si isi impartasesc idei, linkuri si "like-uri". Cateodata, insa, publicarea unor informatii pe Wall-ul Facebook nu este una dintre cele mai bune idei, potrivit Forbes.com. 

Iata cateva sfaturi pentru a nu cadea in capcana falsilor prieteni de pe Facebook.

Nu da informatii detaliate

Lucrurile simple, precum numele sau adresa completa, pot constitui un ajutor important pentru cei care au ganduri nu neaparat curate.

Asigura-te ca aceste informatii sunt accesibile numai celor pe care ii cunosti bine si in viata reala, nu doar in mediul online.

Atentie la poze

Uneori, este adevarat ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

O simpla poza cu familia, in casa, poate oferi date pretioase pentru posibilii infractori despre cum te pot identifica, in ce fel este structurat interiorul casei si cum arata persoanele dragi tie.

Forbes recomanda ca acest tip de poze sa nu fie facute publice.

Nu te lauda cu lucrurile de valoare

Desi Facebook pare locul potrivit pentru a-ti informa prietenii asupra statutului social pe care ti-l da noul iPhone 4, un efect secundar ar fi informarea hotilor ascunsi in lista de prieteni care afla exact ce sa tinteasca.

Nu-ti publica gandurile de vacanta

Nu are rost sa spui tuturor din lista de prieteni unde ai de gand sa pleci in concediu si cat vei lipsi de acasa. Nu vei face decat sa dai o mana de ajutor infractorilor aflati in cautare de noi prazi.

Alege parole puternice


Infractorii virtuali sunt la fel de periculosi ca si cei reali. Acestia iti pot folosi datele personale pentru a comite o serie de ilegalitati, in numele tau.

Acestia folosesc programe de decriptare a parolelor, iar cu cat parola ta e mai putin previzibila, cu atat le va fi mai greu sa o sparga.

Citeste Ghidul spre parola perfecta.

Nu te exterioriza mai mult decat este nevoie

Persoanele rau-intentionate pot profita de statusurile tale, pentru a-si stabili o metoda de abordare.

Daca esti trist, vor fi printre primii care iti ofera un umar pe care sa plangi. In mod similar, daca esti fericit, iti vor impartasi entuziasmul.

Cu cat esti mai deschis, cu atat esti mai vulnerabil, potrivit Forbes.com.

#facebook, #gafe, #hoti, #infractori, #retea, #sociala , #stiri Facebook