FOTO Angajatilor de la Facebook li se asigura conditii inspirate din feeria Disneyland

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 20:00
1824 citiri
FOTO Angajatilor de la Facebook li se asigura conditii inspirate din feeria Disneyland
Campusul Facebook este amplasat in Menlo Park, California

In urma nu cu mult timp, Facebook a anuntat ca va construi un complex de locuinte pentru angajatii sai, mai exact o investitie de 120 de milioane de dolari in 394 de locuinte, Anton Menlo, situat in Menlo Park, unde este si sediul sau central.

Complexul de locuinte pentru angajati poate fi ciudat in ziua de astazi. Insa odata vizitat campusul Facebook, parerea despre noul plan al companiei se schimba. Acesta a fost proiectat ca o combinatie intre strada principala din Disneyland si centrul Palo Alto, orasul in care si-a inceput activitatea compania. Campusul a fost vizitat de cei de la BusinessInsider, care au facut o serie de fotografii.

Cum arata campusul Facebook

La inceput, acesta nu arata ca un campus al unei corporatii, seamana mai mult cu un complex de locuinte.

Campusul Facebook nu arata ca cel al unei corporatii

Si aceasta deoarece include un grup de cladiri. Vizitatorul are surpriza sa se trezeasca intr-un oras ascuns, cu magazine si o strada principala. Campusul a apartinut celor de la Sun Microsystems, iar Facebook a angajat doi consultanti de la Disney pentru a-l "redesena".

Campusul a fost detinut de Sun

In piata principala este un ecran urias unde sunt afisate diferite texte. Pe jos, sunt litere mari care formeaza cuvantul "HACK", ce poate fi vazut din spatiu sau din avion.

"HACK" apare in centrul campusului

Deoarece Facebok a vrut ca acest campus sa arata ca Palo Alto, sunt multe cladiri interesante, pe care sunt pe care sunt postate multe "fantezii".

Campusul a fost "inspirat" si de Palo Alto

Facebook are noua restaurante unde pot fi servite micul dejun, pranzul si cina, de luni pana vineri. Toate sunt gratis, cu exceptia celui unde se pregateste sushi (unde Facebook "contribuie" la plata) si a Philz Coffee shop.

Angajati pot servi masa gratis

Restaurantul principal se numeste Epic Cafe.

Epic este vestit pentru podelele sale, unde este "desenat" un circuit al unui computer. Procesorul principal este "Eat".

Procesorul de pe podeaua Epic spune "Eat"

Si campusul nu arata doar bine. Magazinele sunt utile. Ca si intr-un oras sunt si doctori, o banca, o frizerie, un studio unde se pot lua lectii de muzica, si o sala de jocuri. Toate gratis.

In Campusul Facebook este o banca...

... o frizerie

... un studio unde se pot lua lectii de muzica

... si o sala de jocuri video

Facebook are si ateliere pentru ingineri

Deoarece Facebook este o companie cu multi ingineri care vor sa construiasca mereu cate ceva, in campus este si un atelier de templarie.

Un angajat isi face dulapuri pentru bucataria de acasa

Poate cel mai util "centru" este spalatoria, unde angajatii isi pot aduce si spala rufele gratis.

In campusul Facebook este si o spalatorie

Cel mai popular magazin este Sweet Stop.

Angajatii lucreaja, in mod normal, pe mese aplasate in birouri deschise.

Birourile au podelele din ciment si sunt iluminate cu becuri fluorescente, ceea ce le face sa arata ca o hala de producie.

In campus mai sunt si o multime de "ziduri" pe care angajatii pot scrie, in locul binecunoscutului "wall" de pe conturile de Facebook.

Si Facebook are propriul "wall"

Sunt si locuri de relaxare in cladirile companiei.

Pentru ca Facebook nu are angajati IT, si se poate intampla ca ceilalti sa aiba nevoie de "consumabile" IT - acumulatori, incarcatoare, casti si multe altele, in campus sunt automate de unde pot fi luate. Acestea sunt gratis, insa sunt afisate preturile.

Consumabilele sunt disponibile prin automate

Si in campusul Facebook a aparut o noua "vedeta". O vulpe a nascut cativa pui in centrul orasului, iar acestia au devenit simbolul oasului. Totusi...

Campusul Facebook are o noua "mascota"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#campus Facebook, #Menlo Park, #Disneyland Facebook, #Palo Alto , #stiri Facebook