Faci banking online? Vezi cum risti sa ramai fara bani

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 23:42
9223 citiri
Faci banking online? Vezi cum risti sa ramai fara bani

Web-ul este un taram al informatiilor si al legaturilor virtuale. Se poate intampla ca milioane de oameni sa se adune sub umbrela unei retele de socializare, pentru a face schimb de idei, poze sau comentarii. In unele cazuri, insa, Internetul poate fi un adevarat "teren minat". Atunci cand in joc sunt banii utilizatorilor, "securitatea" este cuvantul de ordine.  Iata ce te sfatuiesc expertii atunci cand faci banking online:

Schimba-ti parola

Poate ca ti s-a spus de multe ori sa-ti schimbi parola la anumite intervale de timp si sa ai grija ce combinatie de cuvinte alegi.

Imperva, o companie specializata in securitatea datelor online a efectuat o analiza cu privire la 32 de milioane de parole si a ajuns la concluzia ca exista anumite cuvinte preferate de internauti. Iata care sunt cele mai folosite parole: 123456, Password, Princess si Abc123

Atunci cand iti alegi o parola pentru contul de banking online, asigura-te ca nu este aceeasi folosita pe contul de Facebook, spre exemplu.

Astfel, daca cineva iti va sparge vreodata contul de pe reteaua de socializare nu va avea acces si pe contul de e-banking.

Vezi cum sa iti alegi parola

Nu accesa contul bancar de pe retelele publice

Daca vrei sa iti pastrezi contul bancar in siguranta, expertii iti recomanda sa folosesti o retea securizata.

Fereste-te sa-ti verifici soldul bancar prin retelele publice, fiindca poti da oricand peste un hacker care sa caute victime.

"De obicei, oamenii nu verifica cat de sigura este o retea, inainte sa se conecteze la ea. Transmisiunile wireless pot fi interceptate de device-uri cu Bluetooth din apropiere", potrivit unui expert citat de Wallet Pop.

Un oficial al McAfee, una dintre cele mai mari companii de securitate digitala, spune ca pana si PC-urile din bibliotecile publice pot fi periculoase, cand vine vorba de siguranta informatiilor personale.

Nu iti afisa informatiile personale pe Facebook

"Una din cele mai mari greseli pe care oamenii le fac este dezvaluirea informatiilor personale pe retelele sociale. Prin astfel de imprudente, hackerii pot ghici parola, sau raspunsul la una din intrebarile de securitate pentu sparge conturi bancare", este de parere Lisa Robinson, vicepresedinte la Wells Fargo Internet Services Group, o companie specializata in prevenirea fraudei  online.

"Numele animalului de companie, al copiilor sau al liceului absolvit sunt printre cele mai cautate informatii", potrivit unui expert in prevenirea fraudelor si securitate online.

Nu spuneti niciodata numele de fata al mamei, numerele de cont bancar, numele de utilizator sau parolele conturilor voastre, spun expertii.

Instaleaza-ti un antivirus bun

Cei mai increzatori dintre utilizatorii de banking online, care cred ca nu au nevoie de antivirus pentru ca sunt atenti pe ce site-uri intra si pe ce dau click, sunt victime aproape sigure.

Troienii si viermii iti pot infecta calculatorul fara sa iti dai seama. Programele malitioase iti memoreaza fiecare tasta pe care apesi si trimit apoi informatiile catre hotii virtuali.

Daca primesti un e-mail de la banca in care ti se cere reintroducerea datelor de inregistrare, te afli mai mult ca sigur in fata unei tentative de phishing.

Verifica-ti constant contul de banking

Daca aveti depozite sau conturi bancare, verificati-le in mod regulat pentru a va asigura ca nu exista nici  schimbare suspecta.

Expertii ii sfatuiesc pe useri sa isi verifice contul cel putin o data pe luna.

Daca s-au intamplat tranzactii despre care nu aveai idee, banca trebuie anuntata imediat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banking online, #conturi bancare, #hackeri, #parole cont bancar, #retele de socializare, #securitatea informatiilor personale , #stiri Facebook