Facebook si-a dublat veniturile in S1 din 2011

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 10:52
1637 citiri
Facebook si-a dublat veniturile in S1 din 2011

Profiturile Facebook s-au dublat veniturile pana la 1.6 miliarde de dolari in prima jumatate a anului, potrivit unei surse apropiate situatie, citate de Reuters.

Profitul in prima jumatate a anului 2011 a ajuns la aproximativ 500 de milioane, a declarat sursa, care a dorit sa isi pastreze anonimitatea. In 2010, Facebook aavut un profit 355 de milioane de dolari net in primele noua luni cu un venit de 1.2 miliarde de dolari, potrivit documentelor oferite anul acesta clientilor de catre Goldman Sachs.

Rezultatele pozitive inregistrate de Facebook vin in urma estimarilor facute de investitori pana la arpape 80 de miliarde de dolari pe pietele private, in conditiile in care multi specialisti se asteapta ca cea mai mare retea sociala din lume sa iasa din zona de privat, in 2012.

Popularitatea crescuta de care se bucura compania printre companiile de advertising, dar si cei 750 de milioane de uilizatori a generat presiuni asupra marilor companii Web, precum Yahoo, care l-a demis ieri pe directorul sau general, carol Bartz.

"Facebook are mari sanse sadevina sistemul de operare care distribuie reclame pe Internet", declara Dave Williams, CEO Blinq Media, care se ocupa de campaniile de pe Facebook.

#dublare profit, #facebook, #facebook profituri , #stiri Facebook