Facebook: sfaturi pentru marketing B2B

Luni, 07 Iunie 2010, ora 13:10
2202 citiri
Facebook: sfaturi pentru marketing B2B

Un cont pe Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, te ajuta sa pastrezi legatura si sa-ti educi publicul tinta mai mult decat ar putea s-o faca un blog sau un website.

Trucul este sa publici continut valoros, astfel incat utilizatorii sa-l transmita mai departe si sa se intoarca cat mai des pe profilul tau.

Iata cateva sfaturi pentru a crea o prezenta puternica pe Facebook, relevanta pentru audienta business.

Scrie despre industria din care faci parte

Indiferent de industria in care activezi, este foarte probabil sa detii multe informatii din interior, pe care le-ai acumulat in cadrul conferintelor sau citind studii de caz.

Angreneaza comunitatea

Inainte de boom-ul retelelor sociale, clientii tai nu relationau foarte mult intre ei, iar specialistii de marketing nu stiau foarte bine reactia clientilor care intrau in contact cu produsul tau.

Acum, Facebook iti permite sa iti implici clientii in efortul de marketing. De exemplu, ii poti cere unui client sa publice pe wall-ul tau opinia asupra unui produs.

Extinde-te in afara wall-ului

Facebook ofera o serie de aplicatii dedicate magazinelor virtuale. Daca vinzi online produse B2B, poti crea pe pagina ta un tab de shopping care sa directioneze traficul de pe Facebook pe site-ul tau de e-commerce.

Poti folosi un tab de promotii prin care sa oferi preturi speciale fanilor de pe Facebook.

Mentine o atmosfera degajata

Nu trebuie sa uiti ca majoritatea utilizatorilor a venit pe Facebook pentru a se distra si pentru a se conecta cu prietenii.

Oricat de serios ar fi produsul pe care il vinzi, nu uita sa inserezi putin umor si degajare in pagina ta de Facebook.

In timp ce website-ul tau trebuie sa fie sobru, Facebook iti permite sa ii dai personalitate afacerii tale. Poti posta fotografii cu "angajatul lunii", sau videoclipuri cu atomsfera din birouri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#b2b, #facebook, #marketing, #sfaturi , #stiri Facebook