Facebook, sah mat la Google. Vezi de ce

Luni, 06 Iunie 2011, ora 13:41
7230 citiri
Facebook, sah mat la Google. Vezi de ce

Faceboook poate scoate Google din afaceri, spun analistii. La prima vedere, Google pare imbatabil, insa Facebook detine un as in maneca. Baza de date detinuta de "regele" retelelor sociale poate scoate Google din joc. 

Google a avut unul din cele mai complicate monopoluri din toate timpurile.

A detinut cele mai impresionante baze de date, algoritmii cei mai sofisticati si o audienta de un milliard de utilizatori si mai mult de 1 milion de agentii de publicitate care isi doreau cu disperare sa puna mana pe datele personale ale utilizatorilor.

Puterea de business a gigantului Google a fost castigata si bine inradacinata astfel incat niciunul dintre competitorii sai nu au indraznit sa-l detroneze.

In ciuda faptului ca Google a facut mari eforturi de a-si pastra indexul si in tipurile de cautari in timp real, baza de date dominanta este pe moarte, in timp ce Web-ul devine din ce in ce mai energic, potrivit TechCrunch.com.

Google a fost imbatabil deoarece algoritmul de cautare genera cele mai precise rezultate pentru utilizatorii anonimi.

Pana cand a aparut Facebook.

Inca de la fondarea sa din 2004, Facebook s-a concentrat pe conexiunile sociale, nu pe cautari.

Astfel, a creat o platforma care cunoaste mai mult de 600 de milioane de persoane, cu identitate, interese si activitati online.

Expansiunea neobosita a companiei, de la o aplicatie catre un sistem de operare social a permis companiei sa-si cunoasca userii nu doar pe domeniul facebook.com ci pe intreg web-ul, de vreme ce acestia navigau sub atenta observare a noului "Big Brother" numit Facebook.

In timp ce Google a acumulat o baza de date incredibila formata din legaturile dintre majoritatea paginilor web de pe planeta, Facebook a pus mana pe un activ mult mai valoros- legaturile in timp real dintre oameni reali de pe web.

Facebook a strans o adevara cutie a Pandorei care contine datele personale a milioane de utilizatori de pe planeta, date care daca ar fi folosite ar falimenta Google.

Daca Facebook se decide sa isi mute teritoriul in zona cautarilor, aceasta baza de date ar fi un avantaj major.

Facebook poseda tiparele personale ale fiecarui individ in parte, impreuna cu cele ale prietenilor si ale colegilor apropiati.

Fiecare din acestia sunt autentificati si identificati ca persoane reale.

Compania lui Marc Zuckerberg stie exact unde navigheaza utilizatorii Facebook si care sunt paginile preferate ale fiecaruia.

Cand Google a luat nastere, avantajul sau a provenit din capacitatea de a colecta si analiza date superioare.

In ultimele saptamani Google si-a dat seama cat de importante sunt retelele sociale.

O dovada este lansarea noului produs +1.

La suprafata pare ca este vorba de oportunitatea de invadare a unei noi piete.

In realitate, Google a recunoscut ca Facebook are un avantaj mult mai mare care il poate detrona.

De aceea, gigantul motor de cautare are toate motivele sa fie speriat.

Desigur, Google are multe produse in dezvoltare, insa distrugerea fundatiei Google ar insemna o moarte rapida a motorului de cautare.

#baze de date, #facebook, #faliment google, #google, #motor de cautare, #retele sociale, #utilizatori, #utilizatori facebook , #stiri Facebook