Facebook, presata sa ceara investigarea preluarii WhatsApp

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:15
1158 citiri
Facebook, presata sa ceara investigarea preluarii WhatsApp

Facebook a cerut Comisiei Europene sa verifice daca preluarea de catre companie a serviciului de mesagerie WhatsApp respecta reglementarile antitrust, au declarat surse apropiate situatiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.

Reteaua de socializare a cerut autoritatii antitrust a Comisiei sa verifice impactul tranzactiei, iar executivul comunitar a notificat autoritatile nationale pentru concurenta din statele membre.

Cererea ar putea conduce la o investigatie oficiala la nivelul UE, dar permite Facebook sa evite eventuale verificari in mai multe tari membre UE.

Preluarea WhatsApp de catre Facebook pentru 19 miliarde de dolari, anuntata in februarie, este cea mai mare achizitie a unui start-up in ultimii ani, cu mult peste tranzactia de 1 miliard de dolari prin care Facebook a preluat Instagram in 2012 sau achizitia pentru 8,5 miliarde de dolari a Skype de catre Microsoft.

Cererea Facebook catre Comisia Europeana vine dupa presiuni din partea companiilor telecom din Europa.

Operatorii telecom au avertizat ca WhatsApp, o alternativa foarte ieftina pentru trimiterea de mesaje text si poze, ar oferi Facebook o pozitie dominanta pe piata mesageriei instant din Europa.

Preluarea WhatsApp de catre Facebook a fost aprobata de autoritatile SUA in luna aprilie.

#preluare WhatsApp Facebook, #retea socializare Facebook, #serviciu mesagerie WhatsApp , #stiri Facebook