Facebook pregateste o super achizitie, de peste 1 miliard de dolari

Joi, 09 Mai 2013, ora 14:32
1344 citiri
Facebook pregateste o super achizitie, de peste 1 miliard de dolari

Facebook se afla in negocieri avansate pentru achizitia companiei israeliene Waze, specializata in navigatie prin satelit, la un pret intre 800 de milioane si 1 miliard de dolari, potrivit presei israeliene.

Discutiile au inceput in urma cu sase luni, iar in prezent are loc o analiza detaliata a Waze, potrivit cotidianului Calcalist, preluat de Reuters.

Waze foloseste semnale transmise de smartphone-urile membrilor pentru a genera harti si date despre tafic, pe care le pune la dispzoitia altor utilizatori. Serviciile companiei asigura astfel date in timp real privind traficul.

Reprezentanti ai Waze au refuzat sa comenteze asupra informatiei.

Waze si Facebook au incheiat un parteneriat in octombrie 2012, cand compania israeliana a lansat o varianta imbunatatita care permite utlizatorilor sa furnizeze informatii despre traseul lor prietenilor de pe Facebook.

Achizitia ar fi a treia in Israel pentru Facebook. Compania americana a cumparat Snaptu in 2011 pentru 70 de milioane de dolari si Face.com in 2012 pentru 60 de milioane de dolari.

In ultimul an, Waze si-a triplat baza de utilizatori la 45 de milioane, iar in martie aplicatia companiei a fost descarcata de 1,5 milioane de utilizatori.

#Facebook achizitie miliard dolari, #Facebook achizitie Waze, #Facebook cumpara companie israeliana , #stiri Facebook