Facebook made in China

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 13:42
1444 citiri
Facebook made in China

Facebook a incheiat un acord cu compania chineza de servicii de Internet Baidu pentru infiintarea unei retele de socializare online in China, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg si preluate de Mediafax.

Reteaua nu va fi integrata serviciilor internationale ale companiei americane, au afirmat sursele. Acordul urmeaza mai multor intalniri intre directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, si cel al Baidu, Robin Li.

Baidu, proprietarului celui mai popular motor de cautare pe Internet din China, intentioneaza sa se dezvolte pe segmentul socializarii online, anunta Li in februarie.

Zuckerberg a vizitat China la sfarsitul anului trecut si a discutat cu reprezentati ai furnizorilor locali de servicii de Internet, printre care Baidu si Sina. El s-a intalnit, de asemenea, cu presedintele China Mobile, Wang Jianzhou. Acesta din urma a declarat ca au analizat, printre altele, posibilitatea unei cooperari in China.

In februarie, Facebook a anuntat ca deschide un birou in Hong Kong.

Guvernul chinez blocheaza unele site-uri, precum Facebook, Twitter si YouTube, care nu respecta regulile privind cenzura.

China este cea mai mare piata de Internet la nivel mondial, cu 457 de milioane de utilizatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord facebook, #china, #facebook, #retea socializare , #stiri Facebook