Facebook introduce Internet gratuit in statul african Zambia

Vineri, 01 August 2014, ora 09:37
1068 citiri
Facebook introduce Internet gratuit in statul african Zambia

Facebook a lansat o aplicatie joi ce va oferi utilizatorilor din Zambia acces gratuit la reteaua sociala, precum si la alte site-uri critice, in cadrul planului sau de a extinde accesul web la 4,25 miliarde de persoane ce nu dispun de internet, relateaza agentia DPA.

"Aplicatia Internet.org va fi disponibila in primul rand pentru abonatii Airtel din Zambia si vom continua sa imbunatatim experienta si sa o lansam in alte parti ale lumii", a declarat managerul de produs de la Facebook Guy Rosen intr-o postare blog. El a precizat ca aplicatia va oferi acces liber la 13 site-uri web, inclusiv AccuWeather, Google Search, Go Zambia Jobs, Wikipedia, WRAPP, o aplicatie de drepturi ale femeii, si desigur Facebook.

Airtel va acoperi costul de acces liber in speranta ca clientii isi vor upgrada planurile pentru a li se permite chiar mai mult acces la internet, a adaugat Rosen.

Patronul Facebook Mark Zuckerberg a anuntat initiativa Internet.org vara trecuta. Saptamana trecuta el a anuntat ca programe similare in Filipine, Paraguay si Tanzania au adaugat 3 milioane de noi utilizatori de internet.

"Acesta este un mare pas inainte in realizarea misiunii Facebook si Internet.org", a declarat Zuckerberg la lansarea in Zambia. "Cautam sa aducem servicii de baza gratuite in cat mai multe tari in curand".

#internet gratuit Zambia, #Facebook Zambia , #stiri Facebook