Facebook, interzis in companiile germane

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 17:23
2037 citiri
Facebook, interzis in companiile germane

Companii germane precum Commerzbank au interzis angajatilor folosirea Facebook si altor retele de socializare, de teama unor scurgeri de informatii dar si a scaderii productivitatii, potrivit revistei economice Wirtschafswoche, citate de AFP si preluata de Mediafax.

Accesul angajatilor la mai multe retele de socializare este interzis, a anuntat Commerzbank, a doua mare banca din Germania.

"In trecut, emailul reprezenta principala cale de acces a virusilor, astazi sunt retelele sociale", a declarat Christian Fuchs, specialist in securitate informatica la compania Kaspersky.

Constructorii auto Volkswagen si Porsche au anuntat recent ca au interzis angajatilor accesarea retelelor de socializare, in timp ce producatorul de ciment Heidelbergcement nu permite salariatilor folosirea Facebook si Twitter, potrivit revistei.

Alte companii, cum este grupul energetic E.ON si producatorul de gaze industriale Linde, au limitat accesul la Facebook si YouTube, la unele din centrele lor de productie.

In afara temerilor referitoare la spionajul industrial si sabotajele informatice, unele companii, cum este constructorul auto Daimler, au restrictionat accesul la astfel de retele din cauza temerilor legate de scaderea productivitatii angajatilor.

Circa 56% din companii justifica limitarea intrarii pe anumite site-uri din motive de securitate, in timp ce 30% au aratat ca angajatii petrec pe Internet mai multe ore, in timpul programului, potrivit unui sondaj realizat de compania de securitate informatica Clearswift. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, # germane, # facebook, # commerzbank , #stiri Facebook