Facebook faciliteaza accesul la stirile postate in sectiunea News Feed

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 17:29
1310 citiri
Facebook faciliteaza accesul la stirile postate in sectiunea News Feed

Facebook depune eforturi pentru a creste numarul de stiri din sectiunea "News Feed" (noutati). Astfel, utilizatorii Facebook vor avea acces mai mult la stiri decat la mesajele actualizate ale prietenilor lor de pe aceasta retea de socializare.

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a anuntat, luni, pe blogul sau ca intentioneaza sa revizuiasca modul de furnizare a informatiilor catre cei peste un miliard de utilizatori ai sai.

"Oamenii folosesc Facebook pentru a distribui informatii si pentru a fi conectati, inclusiv pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri, fie ca este vorba despre vedetele lor preferate, fie ca este vorba despre ce se intampla in lume", au spus Varun Kacholia si Minwen Ji, doi ingineri de la Facebook.

"Am remarcat ca utilizatorilor le place sa citeasca articole distribuite pe Facebook, fapt pentru care vom acorda o atentie deosebita continutului de calitate, dar si frecventei cu care aceste materiale sunt accesate, in special de pe telefoanele mobile. Acest lucru inseamna ca veti observa mai des link-urile catre articole (mai ales cand accesati Facebook de pe telefoane mobile)", au spus cei doi.

Utilizatorii prefera sa acceseze pe Facebook articole despre evenimente curente.

Potrivit celor doi ingineri, in general, oamenii prefera sa acceseze pe Facebook articole despre evenimente curente, despre echipele sportive preferate si sa distribuie informatii despre propriile interese si pasiuni.

Pe de alta parte, un studiu facut public in prima parte a acestui an a dezvaluit faptul ca Facebook a devenit o sursa importanta de informatii pentru utilizatorii acestei retele de socializare, chiar daca oamenii descopera din intamplare articolele care le starnesc interesul.

Conform acestui studiu realizat de Pew Research Center, 64% din adultii americani folosesc Facebook, aproape jumatate din acestia informandu-se din stirile distribuite pe aceasta retea de socializare.

De asemenea, Facebook a anuntat, in luna octombrie, ca traficul de pe reteaua de socializare catre site-urile de informatii (prin accesarea de catre utilizatori a unor stiri) a crescut cu 170% intr-un an.

#news facebook, #utilizator facebook, #stiri facebook , #stiri Facebook