Facebook face angajari in Romania

Marti, 02 Martie 2010, ora 13:52
3526 citiri
Facebook face angajari in Romania

Andrei Alexandrescu lucreaza de peste 10 ani in Statele Unite, iar din noiembrie anul trecut este cercetator la Facebook. A venit in Romania sa angajeze pentru Facebook.

Care este scopul vizitei in Romania?

Oficial, AI-MAS Winter Olympics, un eveniment organizat de catre Facultatea de Automatica din Bucuresti, dedicat aplicatiilor de inteligenta artificiala.

Potrivit organizatorilor, ratecardul oferit fiecarei firme pentru un stand a fost de 1.200 de euro, un pret pe care Facebook l-a gasit mai mult decat rezonabil, in conditiile in care a venit in Romania sa angajeze.

"Vrem sa gasim oameni care vor sa se afirme si pentru care Facebook ar fi un bun vehicul pentru afirmarea lor", spune Andrei. 

Ati avut multe interviuri?

"Da, chiar eu am tinut interviuri. Cred ca vreo 10". "Fiecare interviu dureaza cel putin 40 de minute, ale mele au durat peste o ora".

Cati angajati sperati sa obtineti din Romania?

"Sincer, daca obtinem unul bun este mai mult decat suficient. Este incredibil ce diferenta poate sa faca un om".

In ce constau testele? Am vazut ca erau acolo cu pixul, cu hartia, faceau calcule.

"Avem un proces. Nu dam probleme tipice. Sunt intrebari de potrivire de cultura. "Ce te intereseaza?" "Ce-ti place?" "Ce-ti doresti?"" Pe urma vin intrebarile concrete de programare.

"De exemplu, pentru incalzire, dam un algoritm tipic, foarte simplu. E o lista, s-o intorci pe dos si chestii de-astea".

"Dupa aceea urmeaza o problema mai dificila in care trebuie si calitatile analitice ale persoanei sa iasa la iveala si calitatile practice de implementare. Din nou, suntem foarte atenti la interviuri"

Cam de la ce suma porneste un salariu de entry level

"Nu stiu, dar nici nu cred ca as avea voie sa spun. In orice caz, acolo unde este Facebook, in Palo Alto, este o competitie foarte mare. Este Google acolo, Yahoo, Oracle. Sunt foarte multe firme. Competitia este acerba pentru gasirea de talente. Facebook este printre firmele care ofera pachete foarte convingatoare.

Din punct de vedere al banilor si al compensatiei Facebook nu este o firma care sa umble cu soalda. Stiu precis ca Facebook ofera absolut competitiv fata de orice alta firma, Google, Microsoft sau Yahoo", spune Andrei.

Cum a schimbat Facebook lumea in care traim?

"Au fost doua lucruri care au schimbat lumea de cand Facebook a aparut. In primul rand, identitatea reala este egala cu cea virtuala"

"A doua chestie au fost conexiunile intre prieteni, care sunt de o forta extraordinara. Au fost povesti extraordinare. S-au regasit mama cu fiica, s-au regasit colegi de liceu, din Vietnam, Coreea. Au fost povesti extraordinare de intercomunicare."

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajari, #competitie, #facebook, #google, #interviu , #stiri Facebook