Facebook este noul Google

Luni, 23 August 2010, ora 12:45
2323 citiri
Facebook este noul Google

Odata cu lansarea serviciului Facebook Places, compania lui Zuckerberg a demonstrat inca o data ca are puterea de a misca piata in ce directie vrea, iar competitorii si partenerii o vor urma negresit.

Cu peste 500 de milioane de utilizatori, Facebook nu este usor de ignorat.

Companiile care dezvolta aplicatii si servicii "atragatoare" pentru Facebook au de ce sa se teama.

Dintr-o singura miscare, Facebook a dat la o parte cativa competitori importanti, printre care si revelatia Foursquare.

Comportamentul celei mai mari retele de socializare nu este singular. Agresivitatea si rapiditatea de dezvoltare sunt imprumutate de la Google.

Ciocnirea intre cei doi titani este doar o problema de timp, potrivit CNN.com.

Pana atunci, insa, tinta Facebook se indreapta catre o alta retea sociala, Yelp.com, care se bazeaza pe review-uri de restaurante trimise de utilizatori.

Pana acum, Yelp a strans peste 10 milioane de review-uri.

In 2009, Google a deranjat intreaga industrie a GPS-urilor, introducand aplicatii de localizare pe telefoanele cu sistemul Android.

Consumatorii au primit un serviciu gratuit, insa dezvoltatorii de aparate GPS au primit o mare lovitura.

Facebook a cautat tot timpul sa se extinda pe nise noi. News Feed-ul Facebook nu este altceva decat raspunsul dat de reteaua de socializare lui la dezvoltarea galopanta a Twitter.

Jocurile online altadata gasite numai pe portaluri specializate s-au mutat pe Facebook, fapt care le-a ajutat sa se monetizeze mai bine, iar pe cei de la Facebook sa-si tina "captivi" userii.

Serviciile de fotografie Flickr, de la Yahoo, si Picasa de la Google, un real succes in urma cu cativa ani, incep sa paleasca in fata obiceiului utilizatorilor Facebook de a-si impartasi toate pozele pe contul personal.

Facebook este deja a treia sursa de video online, chiar daca la mare distanta de Youtube. Urmatoarea nisa pe care vrea s-o atace Facebook este cea a stirilor.

Google isi poarta propriile razboaie. Poate ca Facebook se transforma incet in noul Google, insa Google se trasforma, la randul lui, in noul Apple, in ceea ce priveste platformele mobile.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#facebook, #google, #retea, #sociala, #zuckerberg , #stiri Facebook