Facebook, a treia mare companie de Internet din SUA

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 23:49
1567 citiri
Facebook, a treia mare companie de Internet din SUA

Facebook a devansat EBay in functie de valoarea de piata estimata si a devenit a treia mare companie de Internet din Statele Unite, ceea ce scoate in evidenta interesul in crestere al investitorilor pentru site-urile de socializare, transmite Bloomberg citat de Mediafax. 

Actiunile Facebook sunt tranzactionate la peste 16 dolari pe unitate la bursa SecondMarket Inc din New York, destinata companiilor aflate in proprietate privata, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Acest pret confera Facebook o valoare de piata de circa 41 de miliarde de dolari, peste cea de 39,3 miliarde de dolari a EBay, care este cotata la bursa Nasdaq.

Facebook este devansata, in randul companiilor de Internet, numai de Amazon.com (74,4 miliarde dolari) si Google (192,9 miliarde dolari). Compania Facebook, cel mai mare operator al unui site de socializare la nivel mondial, a devansat anterior Yahoo! si Expedia.

Valoarea estimata a Facebook nu indica insa valoarea sa in cazul unei oferte publice initiale, care ar putea avea loc dupa ani de zile, a declarat Lise Buyer, fondatoarea companiei de consultanta Class V Group din Portola Valley, California.

"Ar putea fi de 41 de miliarde de dolari, dar nu putem sti decat atunci cand va fi tranzactionata la bursa", a spus ea.

Valoarea Facebook la bursa SecondMarket din New York a crescut de peste trei ori in ultimul an, potrivit unei surse. Saptamana trecuta, SharesPost, o alta bursa privata, a estimat valoarea Facebook la 40,9 miliarde de dolari. 

#facebook, #companie, #internet, #sua , #stiri Facebook