Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facebook a patentat news feed-ul

Facebook a patentat news feed-ul

Reteaua sociala Facebook a patentat, in Statele Unite, news feed-ul, definit sumar ca metoda de afisare a unui flux de stiri in mediul unei retele sociale, devenind astfel proprietarul legal al unei inventii vitale pentru principalii sai concurenti, Twitter, MySpace si Google.

Inventia patentata de Facebook, lansata in 2006, include si comentariile sau link-urile postate de utilizatorii unei retele sociale, potrivit documentatiei aprobate de Oficiul american pentru Inventii si Marci, transmite AFP.

"Este descrisa o metoda de a afisa un flux de stiri in mediul unei retele sociale. In anumite aplicatii, aceasta include generarea de stiri referitoare la activitatile asociate unui anumit utilizator din mediul retelei sociale si atasarea unui link informational despre cel putin de una dintre aceste activitati, cel putin uneia dintre stiri.

In continuare, metoda include limitarea accesului catre fluxul de stiri la un numar predeterminat de alti utilizatori, precum si ordonarea fluxului de stiri. Metoda include si afisarea stirilor in ordinea atribuita, cel putin unui cititor din lista de utilizatori predeterminata", se arata in continutul patentului obtinut de Facebook, potrivit The Next Web Romania.

Cu alte cuvinte, Facebook are mana libera sa dea in judecata companiile concurente ce folosesc aplicatii news feed ce se incadreaza in descrierea patentului. Principala vizata este reteaua sociala Twitter, ai carei utilizatori creeaza in fiecare zi 50 de milioane de mesaje.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1273 ori
Citeste mai multe desprefacebook news feed retea sociala