Facebook a patentat news feed-ul

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 18:45
1364 citiri
Facebook a patentat news feed-ul

Reteaua sociala Facebook a patentat, in Statele Unite, news feed-ul, definit sumar ca metoda de afisare a unui flux de stiri in mediul unei retele sociale, devenind astfel proprietarul legal al unei inventii vitale pentru principalii sai concurenti, Twitter, MySpace si Google.

Inventia patentata de Facebook, lansata in 2006, include si comentariile sau link-urile postate de utilizatorii unei retele sociale, potrivit documentatiei aprobate de Oficiul american pentru Inventii si Marci, transmite AFP.

"Este descrisa o metoda de a afisa un flux de stiri in mediul unei retele sociale. In anumite aplicatii, aceasta include generarea de stiri referitoare la activitatile asociate unui anumit utilizator din mediul retelei sociale si atasarea unui link informational despre cel putin de una dintre aceste activitati, cel putin uneia dintre stiri.

In continuare, metoda include limitarea accesului catre fluxul de stiri la un numar predeterminat de alti utilizatori, precum si ordonarea fluxului de stiri. Metoda include si afisarea stirilor in ordinea atribuita, cel putin unui cititor din lista de utilizatori predeterminata", se arata in continutul patentului obtinut de Facebook, potrivit The Next Web Romania.

Cu alte cuvinte, Facebook are mana libera sa dea in judecata companiile concurente ce folosesc aplicatii news feed ce se incadreaza in descrierea patentului. Principala vizata este reteaua sociala Twitter, ai carei utilizatori creeaza in fiecare zi 50 de milioane de mesaje.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#facebook, #news feed, #retea sociala , #stiri Facebook