Director Facebook, devenit miliardar dupa ce actiunile companiei au atins un nou record

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 17:11
1222 citiri
Director Facebook, devenit miliardar dupa ce actiunile companiei au atins un nou record

Averea directorului operational al Facebook, Sheryl Sandberg, a depasit un miliard de dolari, dupa ce actiunile retelei de socializare au inchis sedinta de tranzactionare pe bursa din SUA la un nou nivel record.

Sandberg detine circa 12,3 milioane de actiuni Facebook, cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de dolari, calculata la pretul de 58,51 dolari pentru un titlu valabil la inchiderea sedintei de marti.

Directorul operational a strans peste 300 de milioane de dolari din vanzarea unor pachete de actiuni de la listarea companiei in 2012 si are optiuni pentru achizitia a 4,7 milioane de titluri. Sandberg, 44 de ani, este printre cele mai tinere femei din lume cu avere de peste un miliard de dolari , potrivit datelor Bloomberg.

"A fost adusa ca sa gaseasca modalitati de a face bani (pentru companie, n.r.). Se dovedeste a fi una dintre povestile de succes din business", a declarat David Kirkpatrick, autorul cartii "Efectul Facebook/The Facebook Effect".

Sandberg a lucrat pentru Google pana in 2008, cand a trecut la Facebook.

Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze. Sandberg participa saptamana aceasta la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vandut actiuni de peste 2 miliarde de dolari in decembrie si a donat 1 miliard de dolari unei fundatii din Silicon Valley. Cu o avere de 26,3 miliarde de dolari, cofondatorul Facebook se situeaza pe locul 23 intr-un top la nivel global.

Ceilalti cofondatori ai companiei au castigat, de asemenea, sume mari de bani. Dustin Moskovitz, care a infiintat Facebook la Universitatea Harvard impreuna cu Zuckerberg, Eduardo Saverin si Chris Hughes, dispune de 7,4 miliarde de dolari.

Saverin controleaza o avere de 3,2 miliarde de dolari, iar Hughes are active de peste 500 de milioane de dolari.

Directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a vandut actiuni de aproape 100 de milioane de dolari anul trecut si controleaza o participatie, inclusiv optiuni de achizitie de titluri, in valoare de circa 300 de milioane de dolari.

Seful pentru inginerie al companiei, Mike Schroepfer, are actiuni in valoare de peste 100 de milioane de dolari, dupa ce a vandut pana in prezent titluri de circa 50 de milioane de dolari.

Factorul din umbră care determină prețurile mari la energia electrică. Cum arată situația în România
Factorul din umbră care determină prețurile mari la energia electrică. Cum arată situația în România
Inteligența artificială este constant pe buzele afaceriștilor, dar a intrat și în discursul guvernanților. Ministerul Finanțelor a anunțat recent că România "va avea un institut de...
Salariile și pensiile care vor crește în următoarele luni. Analist: „Ce au luat cu o mână, vor plăti cu două. Măsuri cu iz electoral”
Salariile și pensiile care vor crește în următoarele luni. Analist: „Ce au luat cu o mână, vor plăti cu două. Măsuri cu iz electoral”
Vara vine cu primele majorări promise de coaliția de guvernare. Primii care vor primi bani în plus vor fi bugetarii care au protestat pentru creșteri salariale. Majorarea salariilor...
#director operational Facebook, #sheryl sandberg, #actiuni Facebook bursa , #stiri Facebook