De ce Facebook nu se va clinti in fata Google Me

Luni, 12 Iulie 2010, ora 17:24
1893 citiri
De ce Facebook nu se va clinti in fata Google Me

Google lucreaza la dezvoltarea unei retele de socializare numita "Google Me" cu scopul declarat de a rasturna suprematia Facebook. Sansele Google de a clinti gigantul retelelor de socializare sunt aproape nule, potrivit expertilor citati de eWeek.com.

La cei 500 de milioane de utilizatori, Facebook este pentru retelele sociale ce este Google pentru motoarele de cautare. Bing a incercat un an sa muste din cota de piata a Google, insa singurul lucru pe care l-a reusit a fost sa castige avantaj in fata Yahoo. Google Me, fiind un serviciu nou, s-ar putea sa se afle in aceeasi dilema.

Utilizatorii vor avea o problema in a vedea in Google un loc unde sa petreci timpul. In mod normal, acestia petrec pe Google doar cateva secunde, pana afla rezultatele cautarii lor. Pe Facebook s-a creat deja sentimentul de apartenenta, utilizatorii petrecand in medie cateva ore, in fiecare luna.

Pentru a deveni un pericol pentru Facebook, reteaua sociala a Google are nevoie de un numar de utilizatori, cu care sa porneasca la drum, pe care nu o are acum. Are, in schimb, un set de servicii sociale, printre care Orkut, Youtube si Picasa.

O solutie pentru gigantul motoarelor de cautare ar fi combinarea serviciului Google Buzz, care traieste mai mult de pe urma utilizatorilor Gmail, cu Orkut, o retea care a prins foarte bine numai in Brazilia si India. Buzz nu este considerat deloc un succes, fiind vizitat de majoritatea userilor numai o data, din curiozitate.

Facebook a pierdut credite, la capitolul increderea utilizatorilor, in urma modificarii setarilor de confidentialitate.

Nici Google nu sta mai bine la acest capitol, dupa ce in urma cu cateva luni, compania a fost acuzata ca masinile care faceau poze pentru Google Maps au inregistrat, din greseala, 600 de Gigabytes de date de la retelele wireless pe langa care au trecut.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#de, #facebook, #google, #me, #retea, #socializare , #stiri Facebook