De ce Facebook nu poate fi "noul Google"

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 11:23
2287 citiri
De ce Facebook nu poate fi "noul Google"

Numai in lumea furtunoasa a tehnologiei se poate intampla ca o companie cu valoare de piata de peste 200 de miliarde de dolari sa fie considerata o stire de pagina a doua. 

Facebook a devenit "copilul rasfatat" al presei, iar cei mai multi au inceput sa creada ca Google si-a pierdut relevanta, potrivit Money.Cnn.com.

Un analist citat de Bloomberg spunea ca gigantul motoarelor de cautare a cedat deja lupta pentru suprematia retelelor sociale.

Mai mult decat atat, Facebook este acum pentru cautatorii de job-uri ceea ce Google era acum cinci ani. "Google a devenit un gigant inert, la fel ca Microsoft", concluziona analistul.

Luand in calcul succesul de box-office al filmului "Reteaua sociala", cvasi-canonizarea fondatorului Mark Zuckerberg in presa si investitia Goldman Sachs, este de inteles de ce Google a ramas undeva in plan secund.

Totusi, subestimarea Google ar fi o greseala colosala.

De acest lucru si-au dat seama si investitorii, care nu s-au aruncat cu capul inainte, ghidandu-se orbeste pe principiul "Facebook este noul Google".

De fapt, actiunile Google o duc foarte bine, la inceput de an, inregistrand o crestere de 4% in ultima saptamana.

Compania a uimit vizitatorii targului CES din Las cu noua versiune a sistemului de operare Android, construita special pentru tablete, botezata "Honeycomb".

De altfel, succesul Android, care este folosit la telefoanele si tabletele construite de Motorola Mobility, Dell, Samsung sau HTC, este motivul principal pentru care Google va continua sa creasca, in anii ce urmeaza.

Zilele in care Google insemna numai motorul de cautare au luat sfarsit. Android se bucura acum de un succes pe care nimeni nu si-l putea imagina, in urma cu cinci ani.

Ceea ce este si mai impresionant este faptul ca Google a reusit sa progreseze, intr-un teritoriu stapanit de Apple, companie care nici macar nu a avut nevoie sa fie prezenta la CES, pentru a crea valuri.

Un reprezentant al Standard & Poor's considera ca nu de Facebook, ci de Apple ar trebui sa se teama Google.

Actiunile Apple continua sa creasca, stabilind nivele record, in timp ce valoarea de piata a companiei fondata de Steve Jobs a reusit sa depaseasca 300 miliarde de dolari.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#actiuni, #android, #apple, #facebook, #google , #stiri Facebook