Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum sa cresteti productivitatea? Nu tratati angajatii ca pe niste copii

Cum sa cresteti productivitatea? Nu tratati angajatii ca pe niste copii


Multi sefi cred ca productivitatea angajatilor ar fi mult mai ridicata daca acestia nu ar mai pierde vremea pe Internet si ar munci mai mult.

Potrivit unelor estimari, pierderile cauzate de momentele in care angajatii nu muncesc in timpul orelor de lucru se ridica la 130 de miliarde de dolari, prin urmare multora li se pare logic sa interzica angajatilor sa acceseze Facebook sau e-mail-ul personal in timpul serviciului.

Insa, potrivit unui nou studiu, singurul lucru care afecteaza productivitatea nu este numarul de minute in care muncesc efectiv, ci cat de bine se concentreaza angajatii. In timpul studiului, s-a demonstrat ca productivitatea scadea drastic in momentul cand li se interzicea sa priveasca un videoclip pe care acestia doreau sa-l vada.

Incercarea de a rezista tentatiei de a privi acel videoclip ducea la scaderea masiva a concentratiei. In schimb, dupa ce erau lasati sa priveasca videoclipul, angajatii se puteau concentra mult mai bine asupra sarcinilor de serviciu.

Citeste mai multe despre Cum sa cresteti productivitatea? Nu tratati angajatii ca pe niste copii pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1728 ori