Cum folosim smartphone-ul: femeile pe Facebook, barbatii pe Google Maps

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 18:21
2035 citiri
Cum folosim smartphone-ul: femeile pe Facebook, barbatii pe Google Maps

Femeile folosesc telefoanele cu Android pentru socializarea pe Facebook, in timp ce barbatii prefere sa se documenteze si sa se orienteze cu ajutorul Google Maps, arata studiile realizate de americani.

Un nou studiu realizat de Nielsen in pentru a analiza comportamentul utilizatorilor de Android a scos la iveala cateva lucruri estentiale despre modul diferit in care barbatii si femeile isi folosesc telefoanele inteligente pe parcursul unei zile.

Cea mai importanta concluze ar fi ca femeile folosesc Facebook pe telefonul lor mai mult decat orice altceva, iar barbatii cauta mereu indicatii pe Google Maps.

Primele trei pozitii in topul aplicatiilor utilizate pe smartphone sunt ocupate de Facebook, Google Maps si Gmail.

81% dintre femei au folosit Facebook in cele 30 de zile de studiu realizat de Nielsen, si doar 66.9% dintre barbati au folosit aplicatia Facebook in aceeasi perioada.

Barbatii, in schimb, au excelat la utilizarea Google Maps, cu un procentaj de 77.1%, in timp ce doar 71.9% dintre femei au utilizat sistemul de navigare Google.

Atat YouTube cat si Angry Birds au avut succes la ambele sexe, iar Advanced Task Killer este inca interesant abia pentru 1 din 4 utilizatori. Aproape 18% dintre utilizatori au accesat Amazon Appstore, ceea ce arata ca si barbatii si femeile se bucura de cate o aplicatie gratuita, din cand in cand.

Studiul Nielsen a fost realizat timp de 30 de zile pe utilizatori voluntari care si-au instalat sisteme de monitorizare a aplicatiilor in telefoanele lor inteligente.

#smartphone utilizare, # facebook pe smartphone, # google maps pe smartphone , #stiri Facebook