Cum faci fata la serviciu cand esti lipsit de energie

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 16:54
4797 citiri
Cum faci fata la serviciu cand esti lipsit de energie

Fiecare om are zile mai bune si zile mai rele, insa atunci cand ai un job la care trebuie sa fii apt zi de zi, sa dai randament si rezultate de calitate, zilele proaste pot deveni o adevarata problema. Fie ca ai adormit prea tarziu cu o noapte inainte, ca ai nu ai avut un somn linistit sau pur si simplu pentru ca s-a acumulat prea multa oboseala, trebuie sa gasesti o modalitate in care sa iti indeplinesti sarcinile, iar specialistii au gasit cateva strategii prin care ai putea sa reusesti.

Stabileste-ti un obiectiv clar

E o idee buna sa ai oricand un obiectiv bine definit in minte, cu atat mai mult atunci cand esti obosit sau te simti rau.

Stabileste pasii, ce trebuie sa urmaresti si fa-ti un plan astfel incat sa nu te pierzi in detalii nesemnificative.

Poti cadea foarte usor in capcana sarcinilor irelevante, atunci cand nu stii ce vrei sa realizezi azi, de aceea specialistii te sfatuiesc sa iti aduni gandurile si poti folosi chiar si o hartie si un pix daca durerea de cap te impiedica sa te concentrezi.

Scapa de lucrurile care iti distrag atentia

Acest sfat este valabil pentru orice zi de munca, insa atunci cand esti obosit respectarea lui devine si mai importanta.

Nu te lasa acaparat de mail, de profilul de Facebook si evita sa iei pauze dese de la sarcina pe care trebuie sa o indeplinesti.

Atunci cand intervine oboseala, atentia ta poate fi distrasa mult mai usor, iar fortele pentru concentrare sunt mult mai greu de adunat.

Bea multa apa

Deshidratarea scade capacitatea de concentrare, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai tot timpul un pahar cu apa pe birou din care sa bei de cate ori simti nevoia sau de cate ori iti aduci aminte.

De preferat ar fi totusi sa alegi o sticla cu apa, pentru ca paharul se poate varsa oricand pe tastatura.

Desi cafeaua pare alegerea perfecta in astfel de momente pentru ca iti sporeste energia, excesul de cafeina nu poate fi decat nociv pentru sanatatea ta, spun expertii.

Ridica-te din cand in cand


Cand esti obosit si somnoros, cea mai nefericita alegere este sa te asezi confortabil si sa pornesti caldura la maxim.

In loc sa faci asta, asigura-te ca faci miscare in mod frecvent, ca te ridici de la birou pana la baie, sau pur si simplu ca faci cateva miscari care sa iti puna in miscare sangele.

Astfel de activitati sunt si mai potrivite dupa-amiaza, cand oboseala atinge cel mai inalt nivel, spun expertii.

Apa te revigoreaza

Atunci cand iti este cel mai greu sa iesi de sub plapuma si amani alarma de la ceas cu inca cinci minute, ai putea sa te ambitionezi sa faci un dus.

Apa te va ajuta sa te revigorezi, iar daca lucrezi de acasa poti sa incerci asta si pe la ora pranzului.

Atunci cand esti la birou, singura varianta care iti ramane este sa te stropesti cu putina apa pe fata oridecate ori simti ca timpul petrecut la birou trece fara o urma de productivitate.

Alege sarcini mai usoare

Daca te simti mult prea obosit si totusi trebuie sa realizezi ceva de calitate in ziua respectiva, incepe cu activitati care nu te solicita foarte tare.

Rezolva toate acele mici lucruri de care nu ai niciodata timp in zilele normale, iar pe masura ce timpul va trece sunt sanse sa acumulezi energie si pentru lucruri mai importante.

#energie, #job, #obosit, #serviciu , #stiri Facebook