Cine si cum "isi pierde timpul" pe Facebook?

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 00:36
2149 citiri
Cine si cum "isi pierde timpul" pe Facebook?

Fiecare al treilea utilizator de Internet are cont pe Facebook sau il acceseaza in cautare de prieteni, ceea ce face din site-ul de socializare al doilea cel mai vizitat din lume. Dintre cei peste 500 de milioane de useri activi, 30% isi administreaza contul de Facebook prin intermediul telefonului mobil.

Platforma de mobile a Facebook este promovata in 60 de state ale lumii de un numar de peste 200 de operatori de telefonie mobila, la care se adauga alte sute de furnizori si producatori de telefonie mobila.

Cei 150.000 de utilizatori care intra pe Facebook de pe mobil reprezinta aproximativ 60% din totalul userilor care isi acceseaza contul zilnic.

Totodata, utilizatorii versiunii mobile sunt de doua ori mai activi decat cei care intra pe pagina web clasica, ceea ce se transpune in cifre intr-un numar de prieteni peste medie si o rata de revenire pe pagina mult mai mare.

Facebook este cea mai accesata pagina de Internet, printre altele, in Indonezia, Malaezia, Filipine si Singapore, de unde sunt putin peste 5% din numarul total de vizitatori, dar si in Azerbaijan, Bosnia si Herzegovina, Coasta de Fildes, Ghana, Liban, Luxembourg, Nepal, Senegal, Sudan sau Tunisia. In alte peste 40 de state, Facebook se afla pe locul al doilea in randul celor mai accesate site-uri, potrivit alexa.com.

Aproximativ 45% din vizitatorii site-ului provin din Statele Unite, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Mexic si Spania. Alti 7,3% sunt din India si Pakistan, iar 3,8% din Turcia, Egipt si Arabia Saudita, toate trei state musulmane.

In timp ce in majoritatea statelor Uniunii Europene, Facebook se afla pe locul al doilea al celor mai accesate site-uri, in Irlanda si Slovenia se afla pe locul 3, iar in Olanda si Estonia pe 4. In Romania, Facebook este al cincilea cel mai accesat site, dupa google.ro, google.com, yahoo.com si youtube.com.

Desi in Polonia sunt alte sapte site-uri mai accesate decat Faceebook, din acest stat provine 0,8% din traficul total al site-ului de socializare, procent egal cu cel asigurat de Nigeria.

In medie, fiecare utilizator are 130 de prieteni pe Facebook, posteaza de 90 de ori pe luna si este interconectat la 80 de alte pagini sau grupuri din site-ul de socializare. Toate aceste cifre te fac sa te intrebi daca nu cumva Facebook este mai mult o manie, decat un instrument indispensabil in comunicare.

#facebook, #retea de socializare, #utilizator, #cont , #stiri Facebook