Ce nu stiti despre noile setari pentru siguranta de pe Facebook

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 22:58
4049 citiri
Ce nu stiti despre noile setari pentru siguranta de pe Facebook

Daca sunteti utilizator al retelei de socializare Facebook, ati observat deja schimbarile privind siguranta informatiilor pe care le impartasiti pe site, insa sunt cateva lucruri "ascunse".

De exemplu, daca aveati deselectata optiunea de indexare a profilului in motoarele de cautare, veti afla, ca, de fapt, acest lucru nu se intampla, spun specialistii PC World, citati de ABC News.

Astfel, in noile setari pentru siguranta, trebuie sa selectati din nou sa nu fie activata aceasta optiune.

Facebook a adaugat un nou "strat" de protectie pentru setarile de confidentialitate. Astfel, veti fi nevoit sa introduceti parola ori de cate ori doriti sa schimbati aceste setari. Insa, in timpul testelor, noul strat de protectie nu a functionat prea bine, fara sa ceara mereu parola, cum ar fi trebuit.

De asemenea, Facebook a schimbat si modalitatea in care determini ce informatii vor fi disponibile pentru toata lumea, fiind incluse fotografiile din profil, lista de prieteni, paginile ale caror fani sunteti, sexul, regiunea in care va aflati si retelele pe care le folositi, aceste informatii fiind neprotejate.

Lista de prieteni poate fi ascunsa de ochii celorlanti, insa optiunea se afla pe pagina principala a profilului, nu in pagina cu setari pentru siguranta.

In schimb, de acum inainte puteti exercita un control drastic asupra unor parti din profil. De exemplu, puteti restrictiona accesul la continutul pe care il postati, inclusiv ceea ce scrieiti pe "perete" si fotografiile incarcate pe site.

#facebook, #socializare, #siguranta , #stiri Facebook