Ce atuuri are Google+ in batalia cu Facebook?

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 13:27
1784 citiri
Ce atuuri are Google+ in batalia cu Facebook?

Google+, reteaua sociala aflata inca la stadiul de testari, reprezinta noua provocare pentru gigantul Facebook. Pentru a putea fi un concurent veritabil, Google a fost nevoit sa regandeasca abordarea fata de interactiunile online si a reusit sa aduca noi optiuni pe care Facebook nu le-a gandit inca.

Majoritatea noilor idei pe care Google le-a concretizat se invart in jurul cercurilor de prieteni, pe care Google+, spre deosebire de Facebook, a reusit sa ii “centralizeze”  in functie de modul in care oamenii respectivi s-au cunoscut si intreaga experienta de viata, potrivit PCmag.com.

Inovatia Google porneste de la modul in care respectivul cerc de prieteni interactioneaza: video, grupuri de chat pe mobil, impartasirea de continut in cadrul a unui singur grup de interes si altele.

Iata cateva lucruri pe care Facebook nu a reusit sa le cuprinda in cei cativa ani de cand “domneste” in mediul online al retelelor de socializare, dar pe care Google+ le-a pus in aplicare deja:

In Google+ poti crea o conferinta video cu mai multi prieteni

Google+ ofera o optiunea gratuita de videochat in care pot fi inclusi mai multi prieteni in acelasi timp, numita Hangouts.

Facebook nu are asa ceva, desi integrarea optiunii de videochat intr-o retea de socializare este perfect justificabila si usureaza planificarea “in direct” de evenimente, proiecte si chiar excursii de catre un numar mare de prieteni.

Poti vedea un video YouTube in acelasi timp cu alti prieteni

Folosind optiunea Hangouts, tu si prietenii tai puteti sa urmariti si sa cautati video-uri pe YouTube in acelasi timp, fiecare din grup avand acces la butoanele de control “Play”, “Pause” sau  “Search”.

In momentul in care video-ul incepe, chatul isi regleaza sonorul pe mut, insa exista si un buton “Push to Talk” care are prioritate, atunci cand il apesi.

Solutia Google pentu videoclipurile YouTube este functionala doar in browserele Chrome, Firefox sau Internet Explorer.

Google+ iti ofera informatii bazate strict pe ceea ce te intereseaza

Google isi respecta renumele de cel mai bun motor de cautare, folosindu-si algoritmul in sectiunea denumita “Sparks”, acolo unde accentul cade pe “entertainment”.

In Facebook poti obtine informatii devenind un fan al unui anumit profil din retea, insa in reteaua Google+ informatiile iti survin de pe intreg internetul, dupa ce ai introdus cateva cuvinte-cheie.

Poti urca poze instant pe care sa le activezi mai tarziu

Aplicatiile de mobil Google+, care urmeaza sa fie lansate in curand, iti vor permite incarci automat pe internet pozele facute cu telefonul.

Acestea se vor incarca automat in contul tau Google+ si vor fi “astepta” acordul tau pentru a fi publicate.

Data viitoare cand te vei loga in cont de pe calculator, Google+ iti va arata pe o bara de status numarul de documente ramase nepublicate.

In acest moment, pozele si video-urile se pastreaza doar opt ore dupa incarcarea in profilul tau de Google+, dupa care dispar.

Google+ te lasa sa renunti de tot la profil

Optiunea “Quit” pentru Facebook este atat de bine ascunsa incat devine aproape imposibil de gasit. Iti ramane optiunea de a dezactiva contul, insa aceasta nu iti sterge total prezenta de pe Facebook.

Prietenii te vor invita incontinuare la evenimente si te vor eticheta in poze, singura diferenta fiind ca tu nu vei mai afla aceste lucruri.

Google+, in schimb, le permite oamenilor sa renunte complet la profil foarte usor dar si sa isi descarce toate documentele in calculator, pentru a nu pierde nimic.

Usurinta cu care impartasesti informatii doar cu anumiti prieteni

Una din optiunile Google+, numita Circles, te lasa sa iti creezi mini-liste de prieteni pe care le poti customiza foarte simplu: folosind functia “drag-and-drop”.

Exista si in Facebook posibilitatea de a limita accesul anumitor persoane la informatiile postate, insa usurinta cu care faci asta in Google+ este mult mai mare.

In Facebook, pentru a face o informatie vizibila pentru cercul de prieteni dorit, trebuie sa iti aduci aminte numele fiecarui prieten din respectivul cerc si sa ii selectezi pe fiecare in parte.

O alta modalitate oferita de Facebook pentru astfel de actiuni ar putea fi “Facebook Groups”,  dar optiunea este tratata mai degraba ca un fel de de forum, nu ca un mediu in care iti petreci timpul cu prietenii din viata reala.

#facebook, #google, #interactiuni online, #retele sociale , #stiri Facebook