Cat valoreaza companiile din social media - de la Facebook la Groupon

Sambata, 07 Mai 2011, ora 22:34
2534 citiri
Cat valoreaza companiile din social media - de la Facebook la Groupon

Companiile din social media sunt cele mai "vanate" de pe Wall Street, valoarea lor parand sa creasca de la luna la alta. De altfel, in 2013, analistii se asteapta la un nou val de oferte publice initiale derulate de aceste companii. 

Dar sunt ele valoroase cu adevarat sau este doar o noua "bula" a Internetului, asemanatoare celei de la inceputul anilor 2000?

Iata evaluarea principalelor companii din social media, potrivit Investopedia:

Facebook

Recent, Goldman Sachs si Digital Sky Technologies au investit 500 de milioane de dolari in Facebook.

In cadrul afacerii, compania a fost evaluata la aproximativ 50 de miliarde de dolari, o suma similara producatorului auto General Motors sau bancilor Credite Suisse Group si Deutsche Bank.

Pe de alta parte, potrivit The Wall Street Journal, dupa vanzarea unor pachete de actiuni ale catorva angajati ai Facebook, compania ar fi fost evaluata la aproximativ 75 de miliarde de dolari, echivalentul valorii McDonald's.

Twitter

In decembrie 2010, Twitter si-a majorat capitalul cu 200 de milioane de dolari, compania fiind evaluata, astfel, la 3,7 miliarde de dolari.

Datorita actiunilor tranzactionate privat, evaluarea a crescut, de atunci, la aproximativ 8 miliarde de dolari, cat Delta Airlines sau U.S. Steel.

Groupon

In noiembrie 2010, Google a oferit 5,3 miliarde de dolari pentru achizitia Groupon. Oferta a fost respinsa, iar unii analisti au crezut ca a fost prea scazuta.

Potrivit Reuters, Groupon ia in calcul o oferta publica initiala, prin care sa stranga 15 - 20 de miliarde de dolari. Aceasta suma ar evalua compania la un nivel similar Alcoa sau Pacific Gas and Electric.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple
Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple
Microsoft a reușit să detroneze Apple, devenind compania cu cea mai mare valoare de piață din lume, o realizare care nu a mai fost atinsă de Microsoft din 2021. Conform unui raport publicat...
#facebook, #twitter, #groupon, #social media, #companii , #stiri Facebook