Care este viitorul retelelor sociale?

Duminica, 01 August 2010, ora 22:54
1671 citiri
Care este viitorul retelelor sociale?

Cu o baza de utilizatori de sute de milioane, jocurile sociale precum Farmville sau Mafia Wars devin la fel de importante ca programele de televiziune, in prime-time.

La inceput, scepticii nu vedeau un viitor pentru jocurile sociale, cu grafica lor simplificata, numindu-le o moda trecatoare.

Cand simulatorul de agricultura Farmville, inventat de Zynga, a avut un succes nebun, strangand lunar 80 de milioane de utilizatori care plateau pentru bunuri virtuale, investitorii au vazut potentialul jocurilor sociale.

Google a investit deja 200 de milioane de dolari in dezvoltatorul Zynga, responsabil pentru jocuri precum FarmVille, Mafia Wars, sau Zynga Poker.

Saptamana trecuta, Disney a cumparat Tapulous, dezvoltator de jocuri pentru iPhone, dar si Playdom Social Games, pentru care a platit 763 milioane de dolari.

De ce sunt atragatoare jocurile sociale?

CEO-ul Activision Blizzard, compania care a lansat recent Starcraft 2, a remarcat ca 29% din copii de astazi fac si alte activitati, in timp ce se uita la televizor.

Multe conglomerate media au observat ca jocurile video ocupa un loc din ce in ce mai important in modul de petrecere al timpului liber. Acum patru ani, jocul online World of Warcraft anunta 11 milioane de jucatori activi. Acum, Zynga a informat ca a atins pragul de 20 de milioane de utilizatori.

Jocurile s-au dovedit a fi cel mai inteligent si eficient mod de a face rost de informatiile utilizatorilor de Internet, care cumpara bunuri virtuale pentru a evolua mai rapid.

Jocurile sociale prezint un model de business mai profitabil decat jocurile video traditionale, avand o deschidere mult mai mare catre consumatori, deoarece nu necesita o taxa de achizitionare si nici o consola speciala.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#facebook, #farmville, #google, #jocuri, #sociale, #zynga , #stiri Facebook