Angajatii Facebook, cei mai multumiti din companiile IT din SUA

Luni, 06 Iunie 2011, ora 20:38
1937 citiri
Angajatii Facebook, cei mai multumiti din companiile IT din SUA

Angajatii Facebook se numara printre cei mai multumiti salariati din randul companiilor it din SUA, potrivit unui studiu.

Angajatii Facebook au cea mai redusa varsta medie, de 26 de ani, precum si cea mai mare pondere a femeilor, de 33%, intre cele noua mari companii incluse in cercetare.

Cei mai in varsta angajati, cu o medie de 44 de ani, lucreaza la IBM si Hewlett-Packard.

Indrazneala retelei de socializare Facebook, condusa de Mark Zuckerberg, in varsta de 27 de ani, s-a extins si in privinta politicilor de personal, iar angajatii nu sunt judecati dupa vechimea in industria de profil.

"Nu credem ca trebuie sa ai prea mare experienta pentru a face diferenta. Uitati-va la mine. Am inceput in timpul colegiului", afirma Zuckerberg pe pagina de recrutare a companiei.

PayScale a colectat date de la angajati ai Amazon, Apple, Dell, Facebook, Google, Hewlett-Packard, IBM, Intel si Microsoft.

Rezultatele nu sunt verificate de companii si nu reprezinta date stiintifice, intrucat informatiile au fost furnizate de angajati. Salariul mediu al unui debutant la Apple este de 43.100 de dolari pe an, excluzand angajatii magazinelor, potrivit sondajului, ceea ce plaseaza compania la coada listei.

Cel mai mare salariu mediu pentru un debutant este la Microsoft, de 86.900 de dolari pe an. Diferenta poate aparea din mixul de slujbe de la fiecare companie, iar datele nu includ si optiunile de achizitie de actiuni.

La Facebook, angajatii primesc la angajare circa 59.100 de dolari, cu 49% mai mult decat media nationala.

Salariile mari duc la un grad mare de multumire, dar si la un nivel ridicat de stres, potrivit autorilor sudiului.

Pe site-ul companiei, Zuckerberg cere angajatilor sa fie "indrazneti", pentru ca Facebook incearca sa faca ce nu s-a mai facut vreodata.

Odata cu redresarea economiei, companiile IT vor putea mai greu sa pastreze angajatii talentati.

In ianuarie, Google a anuntat planul de a mari salariile angajatilor cu 10%, pentru a pastra talentele. Salariile platite de Google sunt cu 23% peste cele cele de la alte companii.

Angajatii Google sunt pe locul al doilea dupa Facebook in privinta tineretii angajatilor, cu o medie de 31 de ani, in timp ce salariul mediu este de 141.000 de dolari pe an.

"Cele mai de succes companii platesc si cele mai mari salarii, cele mai mari beneficii si stimulente", a declarat John Challanger, director general la compania Challenger, Gray&Christmas.

Companiile IT cu vechime ofera salarii mai putin atractive.

Hewlett-Packard, fondata in 1939, plateste salarii cu 5% sub media pietei. Salariul mediu al angajatilor medii este cel mai mic din sectorul de profil, de 91.600 de dolari pe an. La IBM, care in 2011 implineste 100 de ani, angajatii primesc salarii cu 5% peste media pietei, iar compania este a treia din partea de jos a topului din IT. Salariile de la Dell sunt cu 4% peste media pietei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati facebook, #salarii facebook, #facebook, #salarii microsoft, #microsoft , #stiri Facebook