Ai nevoie de o parola puternica? Iata cateva sfaturi

Vineri, 23 Mai 2014, ora 17:10
2195 citiri
Ai nevoie de o parola puternica? Iata cateva sfaturi

Confidentialitatea online se bazeaza, in mare parte, pe tehnologia de criptare, dar dupa ce au aparut mai multe brese de securitate in ultima vreme, inclusiv atacul asupra eBay, internautii ar trebui sa apeleze la parole mai complexe, spun expertii in securitate.

Sunt cateva unelte, sfaturi si trucuri care ajuta utilizatorii sa-si mentina securitatea pentru parolele folosite, conform CNBC.

"Trebuie sa fie evitata folosirea de nume comune, nume de animale de companie, echipe favorite sau orice altfel parole care pot fi identificate din profilul Facebook, a spus Mike Prospero, editor la Tom's Guide.

Internautii trebuie sa foloseasca parole diferite pe fiecare site unde este necesara logarea, a mai spus Prospero, care sugereaza folosirea primelor litere ale cuvintelor dintr-o fraza cunoscuta, de exemplu.

Dar daca este prea complicat, sau utilizatorul foloseste prea multe parole, sunt cateva aplicatii care pot fi folosite.

De exemplu, LastPass, care stocheaza toate parolele folosite, ca si informatii despre cardurile bancare sau acteled e identitate, poate fi descarcat gratuit, insa accesul nelimitat de pe terminalele mobile la acest serviciu costa 12 dolari pe an.

1Password, care poate fi considerat un "portofel digital", stocheaza informatii despre carduri bancare, parole pentru site-uri si aplicatii, in plus, le poate organiza si clasifica cu tag-uri. Acest serviciu costa 50 de dolari pentru computere Mac sau cu Windows si 18 dolari pentru terminale iOS.

Dashlane, alt "portofel digital", poate stoca informatii despre carduri, capturi de ecran, dar si alte date, iar atunci cand considera ca parolele nu sunt suficient de "puternice", sfatuieste utilizatorul sa le imbunatateasca. Vresiunea gratuita nu permite sincronizarea dintre diferite terminale, iar cea care perimite aceasta, costa 30 de dolari pe an.

#securitate internet, #parole internet, #sfaturi securitate, #software securitate , #stiri Facebook